Lichior de ouă
O băutură delicioasă, a cărei ţară de provenienţă nu este încă foarte clar lămurită, America sau Anglia, dar pe care multe românce o pregătesc pentru Crăciun: lichiorul de ouă. Şi dacă în acest an pregătiţi lichior de ouă, închinaţi un pahar şi pentru noi!
Articol editat de Carmen Sas, 22 decembrie 2014, 16:05
Ingrediente:
– 5 ouă
– 500 ml frişcă lichidă
– 1 plic de vanilie bourbon
– 400 ml vodkă
– 400 g zahăr
Zahărul cu frişca lichidă şi cu pliculeţul de vanilie se amestecă, după care se pun pe foc şi se fierb; când compoziţia a fiert, se ia de-o parte şi se lasă să se răcească aproape de tot.După s-a răcit, se adaugă gălbenuşurile de ou, se amestecă bine şi se toarnă vodka. Se amestecă totul bine, bine şi se depozitează în sticle.
E important ca lichiorul să fie puse în sticle şi nu în flacon, pentru că, după spusele unor persoane, păstrat în flacon, va avea un gust ciudat.
Lichiorul obţinut se pune în frigider şi se agită o dată pe zi. Se zice că termenul de păstrare este de 3 săptămâni. Cam atât le trebuie ingredientelor să se amestece bine!
Să aveţi poftă bună şi Sărbători Fericite!
Carmen Sas