Fursecuri Linzer cu gem
Ingrediente
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 24 decembrie 2014, 10:00
250 g unt
150 g zahăr
2 oua
500 g făină
1 linguriţă praf de copt
coajă rasă de la o lămâie
gem de capşuni pentru lipit fursecurile
Mod de preparare Fursecuri Linzer cu gem:
Jumătate din cantitatea de zahăr se caramelizează. Când a devenit lichid se răstoarnă pe o bucată de hârtie de copt şi se lasă să se răcească. După ce s-a întărit şi răcit foarte bine se rupe bucăţi şi se mixează fin, la robot sau într-o râşniţă.
Untul moale se mixează cu zahărul, zahărul caramelizat şi un praf de sare până devine spumos. Se adaugă coaja de lămâie, apoi ouale unul câte unul, mixând bine după fiecare. În crema obtinută încorporăm făina cernută împreună cu praful de copt. Vom obţine un aluat elastic, nelipicios.
Rupem bucăţi din aluat şi le întindem cu sucitorul pe masa uşor înfăinată. Se decupează formele dorite. Jumătate dintre ele se decupează pe mijloc cu o formă mică şi rotundă. Se aşează în tava tapetată cu hârtie de copt şi se dau la cuptor, la foc mediu, pentru cca 15-20 de minute, în funcţie de cuptor.
După ce s-au copt, cât sunt calde încă, se pune câte puţin gem de căpşuni pe fursecurile întregi şi se acoperă cu câte unul din cele cu gaură. Se pun pe un grătar şi se lasă la răcit.
Cu se face?…Vedeţi AICI