A doua zi de Crăciun în Sălaj
A doua zi de Crăciun reprezintă pentru sălăjeni mai mult decât o sărbătoare creştinească, pentru că bucuria revederii familiei este mai presus de orice, iar mesenii trebuie ospătaţi cum se cuvine: cu caltaboş, cu pită cu cârnaţi, clisă afumată şi cel mai important, cu sarmale ardeleneşti.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 26 decembrie 2014, 10:00 / actualizat: 26 decembrie 2014, 21:35
Secretul acestor sarmale îl aflăm de la tânăra Ligia Bodea din localitatea Plopiş, care ne dezvăluie că tradiţionalele sarmale se prepară din păsat, afumătură de porc, varză şi condimente.
Şi lângă sarmale stau pălinca şi slânina, aşa cum susţine Ştefania Cristea din Cizer: „Am adus ţuică, iar după aceasta trebuie un pic de gustare, ca să stingă focul băuturii. Pe masă mai avem slănină şi caş de capră.”
A doua zi de Crăciun se va încheia la vergel, balul tinerilor de Sfântul Crăciun.
Adrian Lungu