Câteva tipsuri pentru o nutriţie sănătoasă
– în dietă, carnea „este prietena curei de slăbire”
Articol editat de Carmen Sas, 27 decembrie 2014, 06:00
– cea mai bună dietă este cea pe care corpul nu o simte, adică trebuie hrănit cu diverse mâncăruri, cu ale cuvinte trebuie “păcălit”
– zahărul este foarte dăunător pentru organism şi îmbătrăneşte organismul, trebuie evitat şi pe cât posibil înlocuit cu încredere cu îndulcitori (asparmat, ciclamat, zaharină)
-să ne ferim de capcana produselor “diet” şi “light”
– să nu înlocuim dulciurile cu fructele, deoarece fructele sunt acide, nu satură şi conţin zahăr
– îngheţata este dulcele cel mai puţin dăunător, asta dacă este simplă sau cu aromă de vanilie, fără sirop
– putem mânca ciorbe, supe, fasole boabe în locul orezului şi al pastelor, deoarece acestea au un conţinut crescut de fibre, peşte gras (ton, somon, macrou, sardină, somn etc.), fructe care nu crează aciditate (struguri, pere, caise, piersici)
– regimul alimentar al femeii, după naştere, ar trebui să fie unul mai drastic, pentru că aducerea pe lume a unui copil face ca metabolismul să scadă
– alăptarea te poate ajuta să slăbeşti, iar în ceea ce priveşte dieta mămicii în timpul alăptării, nu afectează în nici un fel calitatea şi cantitatea laptelui
Sursa: www.9am.ro