Ciuperci umplute cu cremă de brânză
Ai pregătit totul pentru sărbători, iar petrecerea de sfârşit de an se anunţă incendiară. Îţi doreşti să le oferi invitaţilor tăi un meniu cu totul excepţional, noi îţi oferim o reţetă uşor de preparat, care îţi îmbracă în sărbătoare masa de An Nou.
Articol editat de Andrei Cretoiu, 29 decembrie 2014, 10:49
Ciuperci umplute cu cremă de brânză.
Ingrediente : 1 kg ciuperci medii, 6 linguri unt, 250 g cremă de brânză, 1/2 cană brânză cu mucegai, 2 linguri ceapă verde.
Mod de preparare: Îndepărtează picioruşele ciupercilor şi taie-le mărunt până obţii o jumătate de cană. Timp de 5 minute, lasă la rumenit în 3 linguri de unt, jumătate de kilogram de ciuperci, ia tigaia de pe foc doar dupa ce untul s-a asimilat complet. Repetă procedura cu cealaltă jumătate de kilogram de ciuperci,lasă-le la rumenit în alte 3 linguri de unt. Într-un vas mediu,amestecă brânza cu mucegai fărâmiţată cu crema de brânză, până când obţii o compoziţie omogenă. Adaugă picioruşele ciupercilor şi ceapa verde tocate mărunt şi amestecă bine. Umple pălăriile ciupercilor deja rumenite cu compoziţia astfel rezultată. Aşează ciupercile pe o foaie de copt şi lasă-le la fript,pe grătar,până când capătă o culoare aurie. Din cantităţile precizate se obţin aproximativ 40 de ciuperci umplute.
Aceste ciuperci umplute au un conţinut scăzut de carbohidraţi şi sunt excelente pentru o masă de Revelion uşoară, după posibilele excese făcute de Crăciun.
www.eva.ro