Ascultă Radio România Cluj Live

Peşte cu legume la cuptor

Cu toţii ştim că legumele şi peştele conţin vitamine. Vă propunem o reţetă nu doar cu legume, ci şi cu peşte.

peste cu legume
Foto: peste cu legume

Articol editat de Andrei Cretoiu, 2 ianuarie 2015, 06:00

Peşte cu legume la cuptor.

Ingrediente: 3 peşti (macrou), 2 cepe, un ciorchine de roşii cherry, 1/2 kg morcov, 1 buc ţelină, pătrunjel 2 buc, coriandru, foi de dafin, piper măcinat, sare, lămâie 1 buc, 1 pahar vin alb, ulei 1/2 de pahar.

Mod de preparare: Legumele spălate şi curăţate se taie rondele şi se pun la fiert într-un vas cu apă (cât să acopere zarzavatul) şi puţină sare şi se acoperă cu un capac.

Când zarzavatul este fiert, se aşează într-o tavă în care se pune şi uleiul. Peştele se porţionează, se sărează, condimentează şi se aşează peste zarzavat.

Se adaugă 1/2 pahar din zeama în care a fiert zarzavatul şi roşiile. Se pune în cuptor o jumate de oră după care se adaugă vinul.

Se întoarce peştele şi se introduce la cuptor încă o jumate de oră pentru a se rumeni pe ambele părţi.

Peştele cu legume la cuptor se serveşte cald. Poftă bună!

 

Redacţia

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Poftă Bună miercuri, 4 februarie 2015, 10:00

File de somon pe pat de legume și sos olandez

O rețetă foarte ușoară, la îndemâna oricui, nimic imposibil, dar ușor de impresionat invitații la orice oră. Ingrediente: 200 g file somon,...

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Poftă Bună luni, 2 februarie 2015, 13:59

Super Sandwich cu piept de pui şi măr

Super Sandwich cu piept de pui şi măr – 221 calorii (două porţii) Timp de preparare: 15 minute Ingrediente: 200 g de piept de pui pregătit la...

Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Sos de avocado
Poftă Bună sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 10:00

Sos de avocado

Rapid și gustos! Ingrediente: 3 avocado 1 limetă 3-4 linguri ulei măsline sare, piper Mod de preparare: Alegem avocado moi, bine coapte. Tăiem...

Sos de avocado
Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună vineri, 30 ianuarie 2015, 10:00

Parmegiana-preferată la Vatican

Parmegiana, vinete cu parmezan, este mâncarea preferată de soldaţii Gărzii Elveţiene care asigură securitatea Papei la Vatican, a declarat...

Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună miercuri, 28 ianuarie 2015, 10:00

Bruschete cu roşii şi busuioc

Ceva ieftin şi bun…. Pentru 12 bruschete ingredientele sunt : – 4 roşii micuţe, cam 375 de grame în total, – 1 căţel mare de...

Bruschete cu roşii şi busuioc
Poftă Bună marți, 27 ianuarie 2015, 08:58

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă

Pentru că sunt foarte buni, arată şi foarte bine, dacă respecţi reţeta… Ingrediente: 300 gr brânză de vaci, 2 ouă, 150 gr făină, 75...

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă
Poftă Bună duminică, 25 ianuarie 2015, 10:00

Gulaș de ciuperci

Ingrediente: 600 gr mix de ciuperci (am folosit 200 gr ciuperci champignon; 200 gr hribi congelate; 200 hr ghebe congelate) 1 cățel usturoi 1 fir...

Gulaș de ciuperci
Poftă Bună sâmbătă, 24 ianuarie 2015, 10:00

Tortul care nu îngraşă

Tort de cacao cu mere Ingrediente: -5 ouă -3 linguri cacao -îndulcitor, după gust -4 linguri ulei -3 mere  creţeşti -1 praf sare -coaja rasă...

Tortul care nu îngraşă