Şi animalele se îndrăgostesc?
Multe specii de turturele trăiesc toată viaţa în perechi. Aceste păsări foarte cunoscute, cu pene frumos colorate, au fost numite, romantic, păsările iubirii, datorită afecţiunii cu care cei doi membrii ai cuplului se îngrijesc şi a faptului că sunt tot timpul împreună. Francezii le spun” les inseparables”.
Articol editat de cristina.rusu, 2 ianuarie 2015, 06:00
Lebedele, poate cele mai cunoscute fiinţe care formează perechi pe viaţă, sunt păsări de apă maiestuase, care au devenit un simbol al iubirii. Este într-adevăr emoţionant să le vezi când înoată foarte aproape una de alta, gâturile lor în formă de S alcătuiesc o inimă.
Maimuţele-veveriţe sunt primate foarte afectuoase, care se ţin de mână, îşi unesc cozile, se cuibăresc şi se aşează tot timpul lângă perechea lor. Cumva neobişnuit în lumea animalelor, cuplurile par să pună intimitatea mai presus de orice.
Porumbeii rămân fideli jurământului ”până când moartea ne va despărţii”. Ei stau împreună toată viaţa şi îşi împart responsabilităţile de părinţi. În mitologia greacă şi romană, porumbelul era pasărea sacră a zeiţei iubirii, Afrodita.
Femele unei specii de păianjen cu spatele roşu, îşi mănâncă partenerul după împerechere, dar asta se întâmplă pur şi simplu pentru că femela este flămândă, sau îl confundă pe mascul cu prada. Masculul inteligent încearcă să evite o asemenae situaţie, aducând daruri alesei sale, o muscă gustoasă, sau desfăşurând ritualuri complicate pentru a scăpa.
Antropologii au descoperit că şi animalele se sărută, dintre acestea sunt câinii, cârtiţele, broaştele ţestoase şi delfinii.
În Germania, specialiştii au pus muzică romantică rechinilor din zece acvarii, scopul fiind să-i facă pe aceştia să se împerecheze, deoarece rata reproducerii scăzuse drastic.
Cartea Îndrăgostiţilor