Ascultă oameni de poveste: Cristina Grigore, „mama” Părinţilor Clujeni
Articol editat de , 6 ianuarie 2015, 07:00
Cristina Grigore se prezintă ca „mamă” a Fundaţiei Părinţi Clujeni. Fondatorul, Cătălin Chiş, e considerat „tatăl”; dar Cristina e cea care are în grijă creşterea şi dezvoltarea …proiectelor.
Schimbarea vine din interior şi din implicarea fiecăruia în comunitatea în care trăieşte, crede Cristina Grigore. Cel mai greu de schimbat e, probabil, mentalitatea. Mentalitatea lui „nu se poate”.
„Mi-aş dori ca marea majoritate a oamenilor să creadă în visele lor, să le pună în aplicare şi să transforme nu se poate în se poate. Aşa, cu paşi mici sau mai mari, Părinţi Clujeni a fost un exemplu că chiar se poate să schimbi lucrurile în bine şi să o faci cu ajutorul multor oameni”, spune Cristina Grigore.
Cel mai important proiect al Fundaţiei Părinţi Clujeni e PEDITEL – simplu spus, un număr de telefon la care părinţii pot cere sfaturi medicale la orice oră din zi sau din noapte. Un proiect derulat împreună cu Spitalul de Copii Cluj şi cu Fundaţia Vodafone, care îl finanţează. De la începutul anului 2014 până la finalul lui, medicii care asigura permanenţa la PEDITEL (la numărul 1791) au răspuns la aproape 9000 de apeluri.
„De cinci ani, am schimbat finalul poveştilor nefericite de la Spitalul de Copii”, spune Cristina Grigore. După cum explică ea, rezumând părerile părinţilor, serviciul PEDITEL le dă acestora siguranţa că pot primi oricând sfatul unui medic specialist.
La fel cu celelalte proiecte în care crede şi pe care Fundaţia Părinţi Clujeni le derulează, Cristina Grigore e sigură că proiectul telefonului de urgenţă va continua. Datorită încăpăţânării ei şi sprijinului partenerilor, lucrurile se vor întâmpla. În cazul PEDITEL, se aşteaptă ca serviciul să fie preluat, în final, de Ministerul Sănătăţii, care recunoaşte astfel utilitatea lui.
Unul dintre lucrurile pe care Cristina Grigore şi le doreşte e ca părinţii să petreacă mai mult „timp de calitate” cu copiii lor. O temă care se regăseşe în aproape toate proiectele Fundaţiei Părinţi Clujeni. La fel ca aceea a „binelui contagios”.
Ioana Bindea