Cuburi aperitiv cu cremă de brânză şi somon
Ingrediente:
Articol editat de , 8 ianuarie 2015, 10:00
-3 felii pâine integrală
-400 gr cremă de brânză
-200 gr somon afumat
-50 gr smântână
-1 plic gelatină
-câteva fire mărar
-piper alb
-sare de mare
Mod de preparare:
Crema de brânză se mixează împreună cu smântana. Adăugăm somonul afumat tăiat cubuleţe mici şi mărarul tocat mărunt. Asezonăm cu sare de mare şi piper alb.
Într-o tavă de chec aşezăm o folie alimentară în aşa fel încât să îmbrace în totalitate pereţii laterali şi aşezaţi pe fund feliile de pâine . Punem gelatina într-un castronel, completăm cu câteva linguri de apă şi o lăsăm 1 minut să se hidrateze. Punem castronelul pe baie de aburi pâna ce gelatina se dizolvă de tot, fără să rămână granule.
Adaugăm gelatina astfel preparată în compoziţie şi omogenizăm .
Răsturnăm compoziţia în tavă peste feliile de pâine. Nivelăm cu ajutorul unei spatule şi dăm la frigider pentru cel puţin o oră. Dacă vă grăbiţi, puteţi de compoziţia 10 minute la congelator. Scoatem apoi din tavă cu ajutorul foliei, aperitivul.
Cu ajutorul unui cuţit foarte bine ascuţit tăiem cubuleţe şi decorăm cu trandafiraşi din somon afumat şi crenguţe de mărar.
caietulcuretete.com