Cum se schiază în judeţul Bistriţa-Năsăud
Zăpada căzută în ultima săptămână în zona muntoasă din judeţul Bistriţa-Năsaud a creat condiţii optime pentru schiat în staţiunea Alpina Blazna, din Munţii Rodnei. Aici există o pârtie cu o lungime de 1 500 de metri, care este deservită de cea mai lungă instalaţie de teleschi din ţară (1480 m).
Articol editat de cristina.rusu, 9 ianuarie 2015, 12:23
Pârtia are un grad de dificultate mediu şi greu şi a fost bine preparată de administratorii săi pentru acest sfârşit de săptămână.
Chiar dacă stratul de zăpadă este cât de cât consistent la Piatra Fântânele, nu recomandăm pârtia de aici pentru că nu a fost preparată, încă. Instalaţia de telescaun funcţionează la Piatra Fântânele. Nu la fel de bine se prezintă şi pârtia de la Piatra Făntănele. (Mircea Baciu, şeful Serviciului Public de Salvamont)
Pentru amatorii de schi de tură se recomandă foarte multă atenţie, întrucât există pericolul de avalanşe,
Dacă ninsorile încetează, într-adevăr, există zone extraordinare pentru practicarea schiului de tură, în Munţii Suhardului sau în Călimani. Dacă ninsorile continuă, îi rugăm pe iubitorii acestui sport să evite în aceste zile ieşirea pe zona înaltă, deoarece acolo stratul nou de zapadă s-a depus peste un strat îngheţat şi există pericolul producerii unor avalanşe de destul de mari dimensiuni. (Mircea Baciu)
Serviciul Salvamont Bistriţa-Năsăud asigură asistenţă permanentă în zonele montane din judeţ şi poate fi contactat prin numărul unic de urgenţă 112 şi prin aplicaţia Salvamont, de pe telefoanele android.
Amatorii de schi din judeţul Bistriţa-Năsăud pot opta şi pentru pârtiile de la Borşa, Vatra Dornei sau Topliţa, din judeţele învecinate.
Florin Săsărman