Spaghete cu carne de pui
Ingrediente necesare pentru spaghete cu carne de pui:
Articol editat de cristina.rusu, 9 ianuarie 2015, 10:00
– 300 gr spaghete
– 300 gr carne de pui
– o ceapă
– un morcov
– 2 linguri de ulei de măsline
– 3 linguri bulion
– sare
– piper
– o legătură de pătrunjel
– 6 căţei de usturoi
Cum prepari spaghete cu carne de pui?
Pasul 1:
Speli bine carnea şi o cureţi de pieliţă, apoi o tai cubuleţe şi o pui la fiert în apă cu sare, cam 30 de minute. Apa în care a fiert carnea nu se aruncă!
Pasul 2:
Tai ceapa mărunt iar morcovul îl razi, apoi încingi uleiul şi căleşti legumele.
Pasul 3:
Peste ceapă şi morcov, pui bucăţelele de carne şi le căleşti timp de 5 minute. Apoi adaugi din apa în care a fiert carnea cam 300 ml şi laşi 10 minute la fiert.
Pasul 4:
În acest timp, spaghetele le fierbi separat în apă cu sare conform timpului indicat pe ambalaj (diferă de la o firmă la alta).
Pasul 5:
Peste cărniţă adaugi bulion, sare, piper şi usturoiul zdrobit. Amesteci bine şi adaugi şi pastele. Le mai laşi cam 15 minute la fiert, amestecând constant ca să nu se lipească.
Acest preparat gustos se serveşte cald. E bine ca pe fiecare porţie de spaghete cu carne de pui, înainte să o serveşti, să adaugi puţin pătrunjel tocat.
Redacţia