Unde schiem în acest weekend?
Aveţi planuri pentru weekend? Dacă vă pasionează sporturile de iarnă şi vreţi să ştiţi cum se schiază pe pârtiile din Transilvania, am verificat calitatea stratului de zăpadă, astfel încât să ştiţi ce vă aşteaptă odată ajunşi la baza muntelui.
Articol editat de Carmen Sas, 9 ianuarie 2015, 15:47
Veştile sunt îmbucurătoare, zăpadă este suficientă, vremea de afară este perfectă pentru ski, săniuş sau bulgăreală, rămâne doar ca voi să vă îmbrăcaţi corespunzător cu temperatura de afară şi să luaţi la purtător voia bună şi spiritul de distracţie.
Se schiază pe toate pârtiile din ţară, în condiţii foarte bune, doar vremea capricioasă sau vântul puternic ar putea să vă schimbe planurile! Meteorologii nu anunţă, deocamdată, schimbări majore de temperatură sau vânt care să nu dea voie schiorilor să se bucure de mişcare. Sperăm să nu se întâmple nimic neprevăzut!
Ca să puteţi alege pârtia de schi pe care să puteţi coborî în voie, am făcut o listă cu starea câtorva dintre ele, prognozată pentru acest final de săptămână:
La Azuga, ninsorile abundente au adus un strat de aproximativ jumătate de metru.
Staţiunea Sinaia: condiţii foarte bune pentru practicarea sporturilor de iarnă. Se schiază pe toate pârtiile situate pe Valea Soarelui şi Valea Dorului, stratul de zăpadă este în medie de 50 cm. Toate pârtiile aflate pe platoul de la altitudine sunt bătute, marcate, balizate și pregătite pentru asaltul pasionaților sporturilor alpine.
Buşteni: zăpadă consistentă, stratul de zăpadă este de circa 40 cm. Pârtiile din cadrul domeniului schiabil Kalinderu se prezintă în condiţii bune, funcţionează ambele pârtii de schi şi este deschis fun-parkul.
Stațiunea Predeal:sunt practicabile toate pârtiile de schi din cadrul complexului schiabil Clăbucet, stratul de zăpadă este în medie 40 cm.
Stațiunea Poiana Brașov: şi aici sunt practicabile toate pârtiile din staţiune.
Staţiunea Bran: funcţionează baby-schiul Zănoaga şi pârtia de schi Subteleferic, stratul de zăpadă între 25 – 30 cm, condiţii de schi acceptabile.
Staţiunea Băişoara: Pârtia Mare (Veche) este practicabilă se schiază în condiţii bune, stratul de zăpadă este în medie 40 cm. Teleschiul funcţionează zilnic de la ora 10:00. O urcare cu teleschiul costă 5 lei, 5 urcări – 25 lei + 1 urcare bonus, iar 10 urcări – 50 lei + 2 urcări bonus.
Feleacul: s-a deschis noul snowpark care dispune de elemente noi, mai complicate, mai provocatoare, amenajat lângă noua pârtie de începători! Tarifele la teleschi şi la închirieri echipamente pentru practicarea sporturilor au rămas neschimbate. Starea pârtiei este bună, iar grosimea stratului de zăpadă este de 30 cm.
Mărişel: şi aici a nins iar stratul de zăpadă este de peste 30 cm, pârtia va fi funcţională în acest weekend, începând de sâmbătă, 1 urcare este 5 lei.
Staţiunea Şureanu: stratul de zăpadă pe pârtiile situate în Munţii Şureanu şi Sebeşului măsoară între 40 – 50 cm. Sunt parcticabile pârtiile de schi Şureanu 1 şi 2; Auşel 1, 2, 3 şi pârtiile Curmătura 1, 3.
Staţiunea Arieşeni-Vârtop: se schiază şi aici în condiţii bune pe ambele pârtii, stratul de zăpadă este de aproximativ 50 cm.
Stațiunea Păltiniș: Complexul Arena Platoş
Sunt practicabile toate pârtiile de schi din staţiune atât la Arena Platoş cât şi la Onceşti. În aces weekend, în 10 Ianuarie, se desfăşoară Concursul de schi alpin şi snowboard, Alpin Race.
Staţiunea Straja: media stratului de zăpadă este între 50 – 60 cm
Staţiunea Şuior – Mogoşa: sunt practicabile toate pârtiile, stratul de zăpadă este, în medie, de 50 cm.
Staţiunea Cavnic: stratul de zăpadă este între 30-70 cm. Se poate schia pe toate pârtiile: Icoana 1, 2 şi 3 dar şi Roata 1 şi 2.
Staţiunea Borşa: 40 cm pe pârtiile Poiana Ştiol şi Vârful Ştiol.
Sanţ-Valea Blaznei: 1.200m pârtie şi 35 cm de zăpadă, condiţii de schi bune.
Carmen Sas