Victimele gheţuşului
Gheţuşul de pe străzile din Satu Mare face victime. După ce alunecă şi cad, zeci de persoane care pornesc de acasă fără gândul că ar putea păţi ceva rău, ajung zilnic la Unitatea de Primire a Urgenţelor cu mâinile şi picioarele fracturate. De acolo, până la sala de gispsare, e doar un singur pas. După care, în funcţie de gravitatea fracturii, urmează o perioadă de repaos pe care cei păţiţi o pun pe seama ghinionului.
Articol editat de , 9 ianuarie 2015, 09:59
Am alunecat şi am căzut pe stradă, am ieşit să le duc copiilor o pătură, că se dădeau cu săniuţa, şi am alunecat pe gheaţă (pacientă).
Kovacs Andrei, cel care se ocupă de imobilizarea membrelor fracturate, lucrează de zor la camera de gipsare, dar nu oboseala este cea care îi crează probleme, ci grija că ar putea rămâne fără materialele necesare.
Avem materiale doar pentru că facem economie şi mai recuperăm din cele pe care le scoatem de la alţi pacienţi. Am primit promisiuni că vom primi în curând, sperăm să primim (Kovacs Andrei, asistent medical Camera de Gipsare).
În date statistice, victimele gheţii de pe trotuarele din Satu Mare, sunt zilnic de ordinul zecilor, mai multe decât la sfârşitul lunii decembrie.
Faţă de luna decembrie, când am avut cel mult 28-30 de pacienţi zilnic, de la începutul anului numărul acestora a ajuns la 40 (Constantin Demian, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean).
Ca în fiecare an, autorităţile sătmărene nu se consideră responsabile pentru victimele gheţuşului, ci dau vina pe cetăţenii care nu curăţă trotuarele.
Stela Tudor