Supa cremă de morcovi cu ghimbir şi nucşoară
Ingrediente:
Articol editat de , 10 ianuarie 2015, 10:00
– 1.5 l de supă concentrată de pui;
– 1 kg de morcovi, curăţaţi de coajă;
– 3 bucăţi de ceapă verde, tăiate pe lungime
– 1 cartof dulce, curăţat de coajă;
– 4 ţeline mici;
– 4 linguri de unt;
– 1 bucăţică de 5 cm de ghimbir, dată pe răzătoare;
– 1 linguriţă de nucşoară pisată;
– 1 linguriţă de sare;
– 1 linguriţă de piper proaspăt pisat;
– o căniţă de frişcă lichidă, opţional
Mod de preparare:
1. Într-o oală mare, dă supa concentrată de pui în clocot.
2. În timp ce supa se încălzeşte, taie toate legumele în cubuleţe de circa 1 cm.
3. Într-o tigaie mare, topeşte untul pe foc mediu, apoi sotează legumele împreună cu ghimbirul ras şi nucşoara pentru aproximativ 15 minute. Mai adaugă unt, dacă este nevoie.
4. Adaugă legumele sotate la supa concentrată de pui după ce aceasta dă în clocot, apoi micşorează flacăra, acoperă oala cu un capac şi lasă supa pe foc circa 30 de minute.
5. După ce este gata, lasă preparatul la răcit până când ajunge la temperatura camerei, apoi foloseşte un blender de mână pentru a face un piure. Ar trebui ca la final să aibă o consistenţă cremoasă şi fină, fără bucăţele de legume.
6. Condimentează supa după gust cu sare şi piper, iar la servire adaugă câte o lingură de frişcă lichidă în fiecare castron.
divahair.ro