Ascultă Radio România Cluj Live

Ceaiuri care ne pot menţine tinereţea

Cercetătorii au descoperit o serie de ceaiuri care ne pot menţine tinereţea.Ei au demonstrat că, cel verde, cel alb şi cel roşu sunt cele mai puternice băuturi antioxidante.Proprietăţile lor se datorează conţinutului bogat în săruri minerale, flavonoizi şi vitamine .

Ceaiuri care ne pot menţine tinereţea

Articol editat de Carmen Sas, 12 ianuarie 2015, 13:51

Zilnic fiecare dintre noi ne lovim de radicali liberi, substanţe din fumul de ţigară, din aerul poluat şi pesticide , aceştia sunt factori de risc pentru organismul nostru , contribuind la accelerarea procesului de îmbătrânire.Toate structurile celulare pot fi atacate de către radicalii liberi, chiar dacă nu toate au acelaşi grad de vulnerabilitate.Fiecare dintre noi încercăm să ne apărăm de aceşti radicali liberi , folosindu-ne de bariere naturale de apărare din hrana de fiecare zi, încercând să mâncăm alimente care conţin cât mai multe vitamine, flavonoizi şi săruri minerale. Toate acestea găsindu-se din abundenţă în ceaiuri.

Ultimele cercetări ştiinţifice  asupra beneficiilor consumului de ceai verde au scos la iveală proprietăţile sale anti-îmbătrânire şi anti cancer. Propietăţile anticancerigene se datorează polifenolilor, care distrug celule maligne.

Ceaiul verde e foarte bogat în antioxidanţi, importanţi în lupta organismului împotriva radicalilor liberi.Cea mai rapidă acţiune asupra organismului şi cea mai uşor de observat este cea de energizare, înviorează, creşte atenţia şi rezistenţa la efort. Infuzia din ceai verde mai are şi alte secrete stimulează activitatea cerebrală şi îmbunătăţeşte memoria.

Ceaiul roşu este un puternic antioxidant.El este util în hipertensiune arterială, insuficienţă hepatică şi depresie.Pe lângă efectul anti-îmbatrinire, terapia cu acest ceai inhibă creşterea unor tumori existente în organism.

În urma cercetărilor realizate de specialiştii americani s-a demonstrat că ceaiul alb distruge până la 80% din majoritatea speciilor de viruşi şi bacterii. Acest ceai este folosit în compoziţia cremelor de subţiere a siluetei. Atenţie doamnelor ceaiul alb combate depozitele de ţesut adipos.Folosit în cremele de faţă menţine aspectul tânăr şi elasticitatea pielii.

Să nu uităm nici de ceaiul negru care este bogat în cofeină. El conţine multe vitamine, minerale, aminoacizi şi glucide. Este recomandat de către specialişti bolnavilor care au probleme renale, digestive sau cardiace.Ceaiul negru se obţine print-un proces special de fermentaţie şi apoi de uscare, cu scopul de a i se păstra calităţile terapeutice şi organoleptice: gustul, culoarea, parfumul şi consistenţa.

Orice fel de ceai veţi alege sa beţi astăzi,  să fiţi sănătoşi li să aveţi parte numai de bucurii!

 

Sănătate

 

 

 

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate