Ceaiuri care ne pot menţine tinereţea
Cercetătorii au descoperit o serie de ceaiuri care ne pot menţine tinereţea.Ei au demonstrat că, cel verde, cel alb şi cel roşu sunt cele mai puternice băuturi antioxidante.Proprietăţile lor se datorează conţinutului bogat în săruri minerale, flavonoizi şi vitamine .
Articol editat de Carmen Sas, 12 ianuarie 2015, 13:51
Zilnic fiecare dintre noi ne lovim de radicali liberi, substanţe din fumul de ţigară, din aerul poluat şi pesticide , aceştia sunt factori de risc pentru organismul nostru , contribuind la accelerarea procesului de îmbătrânire.Toate structurile celulare pot fi atacate de către radicalii liberi, chiar dacă nu toate au acelaşi grad de vulnerabilitate.Fiecare dintre noi încercăm să ne apărăm de aceşti radicali liberi , folosindu-ne de bariere naturale de apărare din hrana de fiecare zi, încercând să mâncăm alimente care conţin cât mai multe vitamine, flavonoizi şi săruri minerale. Toate acestea găsindu-se din abundenţă în ceaiuri.
Ultimele cercetări ştiinţifice asupra beneficiilor consumului de ceai verde au scos la iveală proprietăţile sale anti-îmbătrânire şi anti cancer. Propietăţile anticancerigene se datorează polifenolilor, care distrug celule maligne.
Ceaiul verde e foarte bogat în antioxidanţi, importanţi în lupta organismului împotriva radicalilor liberi.Cea mai rapidă acţiune asupra organismului şi cea mai uşor de observat este cea de energizare, înviorează, creşte atenţia şi rezistenţa la efort. Infuzia din ceai verde mai are şi alte secrete stimulează activitatea cerebrală şi îmbunătăţeşte memoria.
Ceaiul roşu este un puternic antioxidant.El este util în hipertensiune arterială, insuficienţă hepatică şi depresie.Pe lângă efectul anti-îmbatrinire, terapia cu acest ceai inhibă creşterea unor tumori existente în organism.
În urma cercetărilor realizate de specialiştii americani s-a demonstrat că ceaiul alb distruge până la 80% din majoritatea speciilor de viruşi şi bacterii. Acest ceai este folosit în compoziţia cremelor de subţiere a siluetei. Atenţie doamnelor ceaiul alb combate depozitele de ţesut adipos.Folosit în cremele de faţă menţine aspectul tânăr şi elasticitatea pielii.
Să nu uităm nici de ceaiul negru care este bogat în cofeină. El conţine multe vitamine, minerale, aminoacizi şi glucide. Este recomandat de către specialişti bolnavilor care au probleme renale, digestive sau cardiace.Ceaiul negru se obţine print-un proces special de fermentaţie şi apoi de uscare, cu scopul de a i se păstra calităţile terapeutice şi organoleptice: gustul, culoarea, parfumul şi consistenţa.
Orice fel de ceai veţi alege sa beţi astăzi, să fiţi sănătoşi li să aveţi parte numai de bucurii!
Sănătate