Polei pe trotuarele clujene
Dacă aţi ieşit în dimineaţa aceasta din casă, cu siguranţă aţi observat sau mai bine zis aţi simţit sub picioare, gheaţa de pe trotuarul din faţa blocului, din parcare sau din staţia de autobuz.
Articol editat de Andrei Cretoiu, 12 ianuarie 2015, 17:30
Iată ce spun unii clujeni despre problema poleiului de pe trotuarele din Cluj-Napoca:
Există riscul să cădem, dar ce putem face?
Problema poleiului ar trebui să îi intereseze pe cei care au proprietatea în dreptul trotuarelor! Este o lege care ar trebui respectată. Oameni care să primească amendă pentru că nu-și curăță trotuarul n-am văzut, dar oameni cu picioare rupte, da!
Este foarte mult ghețuș, chiar dacă se pune nisip sau sare. Ce putem face? (vox clujeni)
Clinica de Ortopedie si Traumatologie de pe strada Traian Moşoiu din Cluj-Napoca a primit luni, 12 ianuarie, zeci de persoane de toate vârstele accidentate din cauza gheţuşului. Clujenii cu luxaţii, entorse şi fracturi ale mâinilor şi picioarelor au avut nevoie de îngrijire de specialitate.
Am aflat şi părerea autorităţilor despre poleiul din oraş.
Polițiștii locali fac verificări periodic, mai ales în centrul municipiului Cluj-Napoca, unde îi avertizează pe clujeni să își curețe trotuarele de zăpadă, gheață, și cum a fost și în această dimineață, polei. Dacă dânșii nu se vor conforma somațiilor, riscă să primească sancțiuni cuprinse între 500 și 1.000 de lei. (Iulia Perşa, Purtătorul de Cuvânt al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca)
Dacă suntem totuşi nevoiţi să traversăm zone cu gheaţă, cum ar fi trotuarele din faţa caselor, a blocurilor, a sediilor şi punctelor de lucru, ai căror proprietari nu sunt speriaţi de amenzi, tot ce ne rămâne de făcut este să ne menţinem echilibrul şi să păşim cu grijă.
Casandra Maxim