Ruladă de curcan cu prune uscate şi bacon
Ingrediente:
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 12 ianuarie 2015, 11:33
– 1/2 piept de curcan (1 lob)
– felii subţiri de bacon (jambon sau şuncă italiană uscat- afumată; în jur de 300gr)
– sare
Umplutura:
– 200 gr carne tocată (de viţel, eventual)
– 100 gr prune uscate
– 50 gr bacon afumat
– 1 ceapă mică
– 2 căţei de usturoi
– 1 vârf de cuţit cuişoare măcinate
– 1/2 linguriţă de cimbru uscat
– 50 ml vin roşu sec
– 1 lingură ulei
– sare, piper
Bucăţi: 8
Preparare:
Pentru umplutură începem să călim ceapa tocată mărunt în uleiul încins până devine transparentă. Se adaugă baconul tăiat mărunt, usturoiul strivit, cuişoarele şi cimbrul. Se călesc până baconul e rumen. Se adaugă prunele tăiate fâşii, vinul şi se fierbe până vinul se evaporă de tot.
Se lasă amestecul de mai sus să se răcorească 5 minute apoi se toarnă peste carnea tocată. Se adaugă sare, piper şi se amestecă bine.
Se taie pieptul de curcan în 5 felii. Fiecare felie se bate cu ciocanul de şniţele. Dacă unele felii sunt mari le tăiaţi în două. Presăraţi feliile de carne cu puţină sare.
Aşezaţi pe fiecare felie de carne câte o lingură bună de umplutură (aveţi grijă să ajungă prune pe toată lungimea) şi rulaţi strâns.
Aşezaţi câte 2-3 felii de bacon (în funcţie de cât de late sunt feliile de curcan) una lângă alta (să se suprapună puţin) şi aşezaţi rulada de curcan la un capăt. Rulaţi în bacon.
Aşezaţi ruladele într- o tavă, la distanţă unele de altele şi coaceţi- le în cuptor, la 200C timp de 20 de minute, apoi mutaţi cuptorul pe grill şi rumeniţi- le 2- 3 minute.
Sunt bune calde sau reci. Dacă le serviţi ca aperitiv, se păstrează la frigider. Când doriţi să le serviţi, le scoateţi şi le feliaţi. Poftă bună !
e-retete.ro