Ascultă Radio România Cluj Live

„Charlie Hebdo” premiat pentru curaj

Ediţia 2015 a premiului Daniel Pearl pentu curaj şi integritate în jurnalism a fost decernat revistei „Charlie Hebdo„, a indicat clubul de presă din Los Angeles, în coordonare cu familia jurnalistului asasinat în 2002.

„Charlie Hebdo” premiat pentru curaj
Foto: "Charlie Hebdo" premiat pentru curaj

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 13 ianuarie 2015, 18:00

«Suntem profund onoraţi. Fireşte, vom accepta», a spus Gérard Biard, redactor şef al publicaţiei. «Niciun act de terorism nu poate opri libertatea de exprimare. Acordarea premiului Daniel Pearl revistei ‘Charlie Hebdo’ este un mesaj puternic în acest sens», a comentat Robert Kovacik, preşedintele Los Angeles Press Club, într- un comunicat afişat pe pagina de Facebook a organizaţiei.

Din 2002, Los Angeles Press Club decernează această recompensă în colaborare cu Judea şi Ruth Pearl, părinţii fostului jurnalist de la”Wall Street Journal„, ucis în Pakistan în 2002 de către un membru al reţelei Al- Quaida, Khalid Cheikh Mohammed. Judea şi Ruth Pearl vor înmâna premiul la hotelul Biltmore din Los Angeles, pe 28 iunie.

În ultimii ani, acest premiu a fost acordat lui Richard Engel, principalul corespondent în străinătate al postului NBC recompensat pentru acoperirea conflictelor din Orientul Mijlociu, jurnalistei ruse asasinate Anna Politkovskaya, şi lui Bob Woodruff, care a fost rănit în timpul războiului din Irak, în 2006.

 

RADOR

Cercetătorii din Scoţia au descoperit un oxigen misterios
Diverse luni, 20 ianuarie 2025, 18:00

Cercetătorii din Scoţia au descoperit un oxigen misterios

Cercetătorii din Scoţia efectuează cercetări unele dintre cele mai adânci gropi din oceane, situate la peste 9.000 de metri adâncime, pentru...

Cercetătorii din Scoţia au descoperit un oxigen misterios
Trucul incredibil care face ca hainele să arate ca noi
Diverse luni, 20 ianuarie 2025, 00:00

Trucul incredibil care face ca hainele să arate ca noi

Acest ingredient special folosit în mod obișnuit în gătit, este cunoscut pentru capacitatea sa de a da gust alimentelor. El poate juca un rol...

Trucul incredibil care face ca hainele să arate ca noi
Cum combatem pielea uscată, în lunile de iarnă?
Diverse duminică, 19 ianuarie 2025, 12:00

Cum combatem pielea uscată, în lunile de iarnă?

Pielea uscată este o problemă frecventă, mai ales în lunile de iarnă, când aerul rece şi încălzirea usucă excesiv epiderma.   Multe...

Cum combatem pielea uscată, în lunile de iarnă?
Mare progres științific: cauza evoluției unui cancer grav la copii
Diverse duminică, 19 ianuarie 2025, 00:00

Mare progres științific: cauza evoluției unui cancer grav la copii

Osteosarcomul – un cancer osos agresiv care afectează în principal copiii și tinerii între 10 și 20 de ani – ascunde un sistem...

Mare progres științific: cauza evoluției unui cancer grav la copii
Diverse sâmbătă, 18 ianuarie 2025, 12:00

Anumite tipuri de brânză pot fi cele mai bune remedii pentru sănătatea ficatului

Brânzeturile maturate, precum cheddar, parmezan, brie, brânză albastră, gouda şi unele tipuri de mozzarella, pot fi cele mai bune remedii pentru...

Anumite tipuri de brânză pot fi cele mai bune remedii pentru sănătatea ficatului
Diverse sâmbătă, 18 ianuarie 2025, 00:00

La mare căutare pâinicile aburinde în formă de șarpe

Provincia Shanxi este cunoscută pentru preparatele sale realizate din făină.   Huamo, cum este numită pâinea chinezească în diferite...

La mare căutare pâinicile aburinde în formă de șarpe
Diverse vineri, 17 ianuarie 2025, 12:00

Edamame – o sursă excelentă de proteine, vitamine și minerale

Edamame sau soia verde este un aliment popular în bucătăria asiatică. Pe lângă gustul său, această legumă a devenit cunoscută la nivel...

Edamame – o sursă excelentă de proteine, vitamine și minerale
Diverse vineri, 17 ianuarie 2025, 00:00

Ce legătură este între zațul de cafea și alunecarea pe gheață?

În lunile de iarnă, ne confruntăm cu multe provocări, printre care străzile şi trotuarele îngheţate.   Cel mai adesea, pentru evitarea...

Ce legătură este între zațul de cafea și alunecarea pe gheață?