Dispută între cele două servicii salvamont din judeţul Cluj
Miza o reprezintă trei cabane construite în 2011 de serviciul Salvamont Vlădeasa în comunele Beliş, Mărgău şi Săcuieu, în baza unor proiecte finanţate de comunităţile locale.
Articol editat de , 14 ianuarie 2015, 18:27
Un an mai târziu, cele trei baze au trecut în patrimoniul Consiliului Judeţean Cluj, care avea intenţia să le atribuie Serviciului Public Salvamont, aflat în subordinea sa.
Pentru detensionarea situaţiei a fost nevoie de intervenţia prefectului Gheorghe Vuşcan.
El a sugerat Consiliului Judeţean să ajungă la o înţelegere cu primăriile implicate, în aşa fel încât acţiunile salvamontiştilor care acoperă zona de vest a Clujului să nu fie îngreunate.
Lucrurile sunt foarte simplu de rezolvat, pentru că din păcate bătălia pe acele cabane a fost nu neapărat pentru a presta servici mai performante în interesul cetățenilor, cei care fac drumeții prin Vlădeasa și în zona Beliș și în alte părți, ci pentru cine controlează acele spații de cazare de acolo. Și din păcate un serviciu de la nivelul Consiliului Județean era foarte bine finanțat iar alt serviciu din zona Vlădeasa care a realizat cele 3 cabane au ajuns ei să fie marginalizați. (Gheorghe Vușcan, prefect)
În prezent, Serviciul Public Salvamont Cluj asigură permanenţa în Cheile Turzii şi staţiunea turistică Muntele Băişorii, în timp ce Salvamont Vlădeasa acoperă zonele Beliş, Răchiţele, Poieni şi Vlădeasa.
Mihai Miclăuş