Lapte de pasăre
Pentru că îmi era poftă de ceva dulce…mi-am amintit de reţeta asta care se face repede şi e şi foarte gustoasă.
Articol editat de cristina.rusu, 14 ianuarie 2015, 10:00
INGREDIENTE:
1 l lapte
5 ouă
5 linguri zahăr pentru albuşuri
5 linguri zahăr pentru lapte
1 plic vanilie Bourbon Dr. Oetker
coajă rasă de lămâie
MOD DE PREPARARE:
Albuşurile se bat spumă tare, cu un praf de sare şi cu cele 5 linguri de zahăr.
Laptele se pune la foc mic şi când s-a încălzit se pun cu lingura gogoşi de spumă care se lasă să se umfle, apoi se scot cu spumiera pe o farfurie.
După ce s-au făcut toate gogoşile de spumă, în laptele care fierbe încet, se pun esenţa de vanilie, coaja de lămâie şi gălbenuşurile frecate cu restul de 5 linguri de zahăr.
Se amestecă rapid şi continuu până ce sosul se îngroaşă puţin. Se dă deoparte vasul de pe foc şi se pun peste sos gogoşile de albuş.
Desertul se serveşte rece.
Poftă bună!
Redacţia