Rulouri rapide cu șuncă și cașcaval
Când copilul dumneavoastră cere ceva bun și care să se facă repede, aceste rulouri sunt una dintre opțiuni.
Articol editat de cristina.rusu, 15 ianuarie 2015, 10:00
Sunt foarte simple și merg foarte bine atât lângă piure, orez, cartofi prăjiți, cât și lângă legume.
Se poate folosi orice fel de șuncă, în funcție de gusturi, eu evit grăsimile așa că folosesc șuncă și cașcaval cu un procent de grăsime cât mai mic.
Materie primă:
4 felii șuncă (3% grăsime),
2 linguri de cașcaval emmental ras,
2 felii mici de șuncă afumată ( 9% grăsime),
un ou,
2 linguri făină,
pesmet,
ulei pentru prăjit.
Am pus feliile de șuncă una lângă alta, suprapunâdu-le puțin ( dacă felia de șuncă este mare, e suficientă una), am pus deasupra o felie de șuncă afumată, iar peste ea, o lingură de cașcaval ras.
Am rulat, am prins cu două scobitori, apoi le-am trecut prin făină, ou bătut și pesmet.
Le-am prăjit rapid în uleiul bine încins. Nu necesită un timp lung de prăjire, doar cât să se rumenească puțin pesmetul și oul de deasupra, cașcavalul să se topească puțin, cât să nu curgă din rulou.
Se scot scobitorile atunci când întorc ruloul, deoarece nu se mai desfac.
Sunt o adaptare a celebrului cordon bleu, dar în varianta fără carne.
Se pot face și fără pesmet, trecând rulourile prin făină, apoi printr-un amestec de ou cu făină, sare , piper, puțin muștar și lapte sau smântână. Sunt bune în ambele variante.
PetitChef