Rețetă ”punch” pentru zile friguroase
Pentru că e weekend și e frig vă propunem o rețetă de punch o băutură adusă în Marea Britanie din îndepărtatele Indii
Articol editat de cristina.rusu, 16 ianuarie 2015, 10:00
Ingrediente:
1 l apă,
1/2 l vin roşu,
coajă rasă de portocală,
1-2 cuişoare,
1-2 bucăţi scorţişoară, în funcție de mărime,
100-150 gr. zahăr,
1 plic zahăr vanilat,
suc de la 1/2 lămâie,
sucul de la cel puţin o portocală,
2 plicuri ceai negru,
Cuişoarele, scorţişoara, zahărul vanilat şi coaja rasă de portocală se pun în apă, când aceasta fierbe. Se adaugă două plicuri de ceai negru şi se pune totul deoparte.
Se pune vinul la încălzit. Când e gata, se strecoară amestecul peste vin.
La sfârşit, se adaugă sucul de portocală şi de lămâie. Poţi să tai o felie de portocală şi să ornezi paharele de ceai în care se serveşte.
Redacția