Alimentele bogate în vitamina D alungă oboseala
Ianuarie este de obicei cea mai friguroasă lună de iarnă.
Articol editat de cristina.rusu, 17 ianuarie 2015, 06:00
Frigul, în combinaţie cu încheierea sărbătorilor de iarnă şi revenirea la ritmul de lucru, pot cauza de multe ori oboseală, stres şi depresie.
Medicii recomandă mai multe moduri de a combate oboseala de iarnă.
În primul rând, în timpul lunilor reci trebuie să creştem aportul de vitamina D.
Din cauza vremii închise, organismul primeşte o cantitate redusă de vitamina D, ceea ce poate duce la probleme de sănătate.
Alimentele bogate în vitamina D sunt somonul, ouăle şi ciupercile.
Medicii recomandă şi diminuarea cofeinei şi zahărului.
Mişcarea ajută la îmbunătăţirea sănătaţii mintale şi la creşterea tonusului.
Mersul pe jos şi plimbările în aer liber sunt importante, în ciuda temperaturilor scăzute.
RADOR