Majoritatea dolarilor au cocaină pe ei
Un studiu arată că 90% dintre bancnotele din SUA au urme de cocaină. Este cunoscut obiceiul folosirii bancnotelor răsucite pentru a priza drogul. Cantitatea de cocaină găsită pe bancnote a variat de la 0,006 la 1,240 micrograme.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 17 ianuarie 2015, 10:00 / actualizat: 18 ianuarie 2015, 19:02
Concluziile studiului au fost prezentate la a 238-a întâlnire bianuală a Asociaţiei Americane de Chimie.
Yuegang Zuo, specialist al Universității din Massachusetts, a condus testul efectuat pe 234 de bancnote adunate din 18 oraşe americane. Nivelul cel mai ridicat de contaminare cu cocaină a fost constatat pe bancnotele din Washington DC, Boston, Detroit şi Baltimore.
Cantitatea de cocaină găsită pe bancnote a variat de la 0,006 la 1,240 micrograme.
În 2007, profesorul Zuo făcea acelaşi test. La data aceea, doar 67% dintre bancnote aveau urme de cocaină. Concluziile nu pot fi însă absolute. Contaminarea bancnotelor se poate face nu numai prin intermediul traficanţilor şi consumatorilor de cocaină, ci şi prin alte metode. Un exemplu ar fi aparatele folosite în bănci pentru numărarea banilor.
Cocaina este un stimulent care creează dependenţă, foarte puternic şi unul dintre drogurile ilicite cele mai folosite în întreaga lume (Y. Zuo).
Echipa sa a testat şi bancnote din Canada, Brazilia, China şi Japonia. Dacă în cazul bancnotelor canadiene s-a constatat o situaţie similară celei din SUA, surpriza a fost provocată de prezenţa drogului pe reminbii chinezi.
Se ştie că, până în anii ’80, regimul de la Beijing a dus o politică severă vizavi de consumul de droguri.
Redacția