Centru de Radioterapie la Satu Mare
Prin intermediul unui proiect al Ministerului Sănătăţii finanţat de Banca Mondială, Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean Satu Mare va fi dotată cu un centru de radioterapie. Realizarea investiţiei va reprezenta o gură de oxigen pentru sătmărenii bolnavi de cancer care au nevoie de tratament cu radioterapie, obligaţi în prezent să se deplaseze la Cluj Napoca sau la Debrecen în Ungaria. Dan Cojoc, directorul Direcţiei de Sănătate Publică afirmă că procedurile prevăzute în proiectul Ministerului Sănătăţii au fost deja începute.
Articol editat de , 19 ianuarie 2015, 09:37
Este vorba despre un aparat extrem de complex. Am avut discuţii cu Ministerul Sănătăţii şi nu se pune problema să nu primim fondurile, dovadă că am fost incluşi în acest proiect. (Dan Cojoc, director DSP Satu Mare).
Asigurarea personalului de specialitate este una dintre etapele proiectului. Paula Mare, directorul medical al Spitalului Judeţean spune că în acest scop au fost deja iniţiate demersurile.
Am avut discuţii cu o tânără din satu Mare care este medic rezident în ultimul an la Radioterapie. Împreună cu mai mulţi colegi şi-a exprimat disponibilitatea de-a fi alături de noi. (Paula Mare, director medical Spitalul Judeţean Satu Mare).
Echipamentul de radioterapie va fi achiziţionat de Ministerul Sănătăţii, iar Consiliul Judeţean Satu Mare va asigura finanţarea pentru infrastructură. Investiţia are o valoare totală de peste 6 milioane de euro şi se preconizează că va fi terminată în circa doi ani. În evidenţele Secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean Satu Mare se află în prezent circa 8.700 de bolnavi de cancer, iar aproximativ 60% dintre aceştia au nevoie de radioterapie.
Stela Tudor