Produse românești de senzație la Berlin
Peste 30 de producători români participă până în 25 ianuarie la Expoziția internațională „Săptămâna Verde”, de la Berlin.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 19 ianuarie 2015, 11:41 / actualizat: 19 ianuarie 2015, 14:56
Față de anul 2014, când pavilionul național a fost organizat pe o suprafață de 266 metri pătraţi, anul acesta suprafața de expunere dedicată producătorilor români din sectorul agroalimentar românesc este mai mare, respectiv 327 metri pătrați. Totodată, și numărul operatorilor prezenți la Săptămâna Verde a crescut de la 22 de expozanți în 2014, la peste 30 în 2015.
Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, împreună cu secretarul de stat, Daniel Dumitru Botănoiu, au participat în data de 16 ianuarie 2015 la deschiderea celei de-a 80-a ediții a Expoziției internaționale „Săptămâna Verde” (Grune Woche), târg internațional de alimentație și agricultură, care se desfășoară în fiecare an la Berlin, Germania.
Cei doi oficiali au vizitat standul României, unde sunt expuse produse precum brânzeturi, produse procesate din carne, vinuri, pălincă, uleiuri presate la rece, gemuri, zacuscă, produse de patiserie, miere și produse apicole, sucuri și siropuri naturale și lavandă aromată.
Asociația Produs de Cluj este prezentă în standul Românei cu 4 producători din județ. În sectorul de 327 mp, dedicat țării noastre sunt așteptați aproximativ 500.000 de vizitatori.
„Cel mai mare excedent comercial de produse agroalimentare din istoria post decembristă a României s-a înregistrat în primele 10 luni ale anului 2014. Valoarea exporturilor a urcat la 4,48 miliarde euro, depășind cu 496 milioane de euro valoarea importurilor, ceea ce arată că agricultura României se dezvoltă constant. De aceea, pe lângă eforturile de consolidare a producției, ne concentrăm și pe stimularea exporturilor, cu accent pe deschiderea de noi piețe” (Daniel Constantin, ministrul Agriculturii).
Alina Nechita