Spaghete carbonara
Pentru că e luni şi poate nu aveţi inspiraţia necesară, ne-am gândit să pregătim ceva gustos şi uşor de preparat: Spaghete carbonara.
Articol editat de , 19 ianuarie 2015, 09:23
Cum se prepară?
Ingrediente(două porţii):
-250 gr spaghete
-100-150 gr bacon (sau guanciale, pancetta)
-50 gr parmezan răzuit fin (pecorino sau amestec din cele două)
-2 ouă
-3 linguri ulei măsline
-sare, piper
Preparare:
1. Spaghetele se pun la fiert într-o oală cu apă şi sare. Când se înmoaie la bază, spaghetele vor aluneca în oală şi le lăsaţi la fiert conform instrucţiunilor de pe pachet.
2. Baconul se taie fâşii subţiri şi se pune la prăjit în ulei de măsline, la foc mic, astfel încât grăsimea să se topească treptat şi baconul să aibă timp să se prăjească.
Când spaghetele sunt fierte, se strecoară de apă (reţineţi 1/4 cană din apa în care au fiert) şi se pun peste baconul care trebuie să fie deja crocant. Se presară sare şi piper (3-4 prize) şi se amestecă bine. Prepararea se face la foc mic.
3. Se bat ouăle şi apoi se încorporează parmezanul în ele. Se toarnă peste spaghete şi se amestecă energic, până spaghetele sunt acoperite de ou. Dacă devin lipicioase cât timp amestecaţi, adăugaţi treptat apa în care au fiert spaghetele, până sosul de pe spaghete arată cremos.
4. Spaghetele se servesc imediat, presărate cu puţin piper şi parmezan.
Să aveţi poftă bună!
e-retete.ro