Salată aperitiv ”Ora 12”
Salata ”Ora 12” poate fi servită atât la ora 12 cât și la ora 24, depinde de împrejurări! Este o salată în straturi delicioasă, pentru ca are un gust mai fresh. Cantitățile sunt aproximative.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 22 ianuarie 2015, 10:00
Ingrediente:
1/2 piept de pui fiert
3- 4 cartofi fierți
2- 3 castraveciori murați
1/2 țelină
2- 3 albușuri de ou fiert (opțional)
200g brânză
250g maioneză în care am pus 2 linguri de smântână (puteți înlocui cu iaurt)
sare, piper
Preparare:
1.Pieptul de pui se taie mărunt. Cartofii, castraveții, țelina, albușurile, brânza se dau pe răzătoarea mare. Peste țelina punem puțin suc de lămâie, să nu se oxideze.
2. Așezăm un strat de cartofi, condimentăm cu sare și piper, carnea de pui, condimentăm, apoi adăugam castraveții, albușurile, țelina, brânza și la sfârșit, cartofii. După fiecare strat punem maioneză în strat subțire.
„Îmbrăcăm” salata și o decorăm cu ardei formând un ceas. În rețeta originală se decorează cu semințe de rodie, ceea ce vă recomandăm și vouă, deoarece are un aspect mai deosebit.
Lăsăm la frigider o oră și apoi servim.
Rețeta este preluata de pe gotovim-doma.ru.
haisagatim.ro