Acriturile previn gripa
Profesorul Todor Kantardjiev, directorul Centrului naţional de boli infecţioase şi parazitare din Bulgaria, a declarat că în Europa a apărut un nou virus al gripei – H3N2, care nu este acelaşi, aflat în tulpina de vaccin. „Nu are importanţă dacă tulpina epidemiei virusului se va afla în vaccin. Dacă nu au suficientă imunitate, oamenii se vor îmbolnăvi„, a precizat acesta.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 23 ianuarie 2015, 10:00
Potrivit profesorului, în urmă cu mulţi ani, singura modalitate populară de asigurare a aportului de vitamine pe perioada iernii era consumul de murături şi varză acră. „Este importantă şi Vitamina D, pentru stimularea apetitului. În perioada iernii, persoanele în vârstă trebuie să ia câte patru picături zilnic, timp de 10- 20 de zile. Gripa este o afecţiune care se instalează în câteva ore. După o zi sau două apare şi tusea, iar durerile musculare şi articulare sunt destul de puternice. Oamenii ar trebui să utilizeze măşti de protecţie, care trebuie schimbate la două- trei ore„, a precizat specialistul bulgar. Acesta ne recomandă ca din meniul zilnic, în timpul sezonului rece, să nu ne lipsească varza murată şi murăturile de orice fel, de la castraveţi, la gogonele.
RADOR