Remedii şi plante care te ajută să te laşi de fumat
Dacă sunteţi pregătiţi să vă apindeţi ţigara la cafeaua sau ceaiul pe care tocmai vreţi să-l savuraţi, ar fi bine să nu faceţi acest gest .
Articol editat de , 23 ianuarie 2015, 06:00
Cu toţii ştim că fumatul este vinovat de respiraţia urât mirositoare, pătează dinţii şi este responsabil pentru majoritatea cazurilor de cancer pulmonar.
De fiecare dată când tragem fum în piept, inspirăm un cocktail de substanţe toxice care provoacă distrugerea ADN-ului din celulele corpului nostru , ceea ce în timp poate duce la formarea unor tumori în plămân, şi nu numai.
Dacă aprindem din când în când câte o ţigară sau pufăim doar când ieşim într-un club, cu prietenii, se cheamă că suntem fumători de ocazie. Acest lucru nu ar trebuie să ne dea un sentiment de siguranţă . Fiecare fum tras în piept ne sporeşte riscul de îmbolnăvire. Unui dintre noi ne amăgim cu faptul că dacă fumăm ţigări light acestea nu sunt la fel de nocive, e bine să ştiţi că şi aceste ţigări conţin aceiaşi cantitate de toxine ca şi cele normale.
Dacă ambiţia de a ne lăsa de fumat ne lipseşte, e bine să ştim că există plante medicinale şi remedii la îndemâna care ne pot susţine în încercarea de a trece mai uşor peste perioada imediat următoare, când tentaţia de a aprinde ţigara este foarte mare.
Pedicuţa face ca mirosul şi gustul de tutun să fie atât de greu de suportat, încât să nu vrem să ne aprindem a doua ţigară. Specialiştii ne recomandă un vârf de cuţit cu pulbere de plantă, de 4-5 ori pe zi. Această pulbere se ţine sub limbă 15 minute, apoi se înghite cu puţină apă de preferat pe stomacul gol.
Mierea este un aliment care scade nivelul nicotinei din sânge. În plus, micşorează intensitatea simptomelor de sevraj, dar şi stările de agitaţie.
Sucul de portocale sau grepfrut proaspăt stors, are capacitatea de a scădea nivelul nicotinei din organism. Cantitatea recomandată pentru reuşita renunţării la fumat este de două pahare zilnic, cu sau fără miere.
Valeriana ne poate ajuta la calmarea stărilor de agitaţie pricinuite de lipsa nicotinei, dar şi la detoxificarea organismului.
Dacă veţi aprinde sau nu ţigara astăzi hotărâţi dumneavoastră.
Rodica Tulbure