Scrisul de mână influențează pozitiv creierul
Oamenii nu ar trebui să renunţe la scrisul de mână, chiar dacă suntem în era digitală. Concluzia îi aparţine expertului grafolog şi caligraf Marc Seifer, care a scris şi o carte pe acest subiect, sugerând că scrisul de mână influenţează creierul, scrie mashable.com.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 23 ianuarie 2015, 15:00
Astfel, scrisul de mână ne poate ajuta să ne concentrăm mai bine, fiind recomandat în special persoanelor care au un deficit de atenţie. În plus, contează mai mult ce scriem decât cum scriem, astfel că dacă scriem de mână de 20 de ori propoziţia ”Voi fi mai paşnic”, putem deveni mai calmi, scrie sursa.
De asemenea, scrisul de mână ajută la o mai bună coordonare a celor două emisfere craniene, determinând o activitate mai intensă a creierului. În plus, scrisul de mână înlesneşte învăţarea, stimulează creativitatea (asta explicând de ce mulţi autori preferă să scrie de mână în loc să dactilografieze) şi ajută creierul să rămână tânăr mai mult timp.
Un alt avantaj al scrisului de mână este faptul că îmbunătăţeşte memoria, scrisul de mână determinând o memorie de mai lungă durată decât scrisul la calculator.
gandul.info