Supă de pui cu tăiţei de casă
Ingrediente pentru supă de pui cu tăiţei de casă:
Articol editat de , 23 ianuarie 2015, 10:00
-1 piept de pui
-3 morcovi
-1 păstârnac
-1 ţelină mică
-1 ceapă mare
-sare
-piper
-3 linguri de ulei
-pătrunjel verde
Pentru tăiţei
-1 ou
-făină cât cuprinde
-1 praf de sare
Mod de preparare:
Se spelă și curăță de pielițe pieptul de pui, se taie în bucăți mai mici și se pune la fiert în apă rece, cu un praf de sare. Se spumează supa de câte ori este nevoie, iar la sfârșit se adaugă uleiul și legumele întregi, spălate și curățate.
Când toate s-au fiert, se ia pe foc supa, se strecoră ca să devină și mai clară, apoi, se tornă iar în oală, se potrivește gustul de sare și piper și se oprește focul. Pentru tăiței, se pregătește un aluat din făină, ou și un praf de sare, se frământă bine și apoi se lasă să se odihnească. După 10 minute, se întinde o foaie subțire, pe care o tăiem cât vrem să iasă tăițeii de lați. Îi lasăm răsfirați pe planșetă, ca să se usuce puțin. Îi fierbem în apă cu sare, îi trecem printr-un jet de apă rece și-i turnăm în supă, ca să capete gust.
clickpoftabuna.ro