Tortul care nu îngraşă
Tort de cacao cu mere
Articol editat de , 24 ianuarie 2015, 10:00
Ingrediente:
-5 ouă
-3 linguri cacao
-îndulcitor, după gust
-4 linguri ulei
-3 mere creţeşti
-1 praf sare
-coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Se spală bine merele, se tai jumătăţi, se scoaţe căsuţa cu seminţe şi se taie cubuleţe. Se stropeşte cu puţină zeamă de lămâie şi se lasă deoparte. Se separă albuşurile de gălbenuşuri şi se bat albuşurile cu un praf de sare până când se obţine o spumă tare, se adaugă coaja de lămâie. Se tornă în ploaie îndulcitorul, în funcţie de preferinţă.
Separat, se amestecă gălbenuşurile cu uleiul, ca la maioneză. Se combină făina cu cacaua, apoi se cern. Se încorporeză făina şi gălbenuşurile în albuşuri, amestecând de jos în sus. Se tapetează o tavă rotundă, se toarnă în ea aluatul, apoi se adaugă merele.
Prăjitura se dă la cuptor aproximativ 35 de minute, la foc moale. După ce s-a răcorit puţin, se poate decora tortul de cacao cu mere sau cu şerbet dietetic din flori de salcâm ori de tei.
clickpoftabuna.ro