Pericolul din frigider
Doctorul sălăjean în biologie moleculară, Nicolae Mocuţa, şi unul dintre primii români care au efectuat teste de tip ADN din România, atrage atenţia că un frigider necurăţat, reprezintă un pericol grav pentru sănătatea umană.
Articol editat de Carmen Sas, 25 ianuarie 2015, 15:53 / actualizat: 26 ianuarie 2015, 18:27
Dr. Nicolae Mocuţa a declarat că în frigider există riscul formării unor bacterii rezistente la temperaturi scăzute, bacterii cauzate de alimente alterate sau de resturi alimentare necurăţate de pe pereţii frigiderului sau din compartimentul congelator.
Potrivit specialistului în biologie moleculară, frigiderul trebuie curăţat de cel puţin două ori pe săptămână cu un dezinfectant, sau, în lipsa acestuia, chiar şi cu o cârpă îmbibată în oţet.
Potrivit lui Nicolae Mocuţa, aşezarea alimentelor în frigider reprezintă o altă chestiune deosebit de importantă. Potrivit cercetătorului sălăjean, ciorbele trebuie aşezate separat de celelalte alimente, carnea la fel, iar din alimente sau oale nu trebuie să se scurgă resturi alimentare.
„Necurăţarea corespunzătoare a frigiderului poate duce la apariţia unor bacterii deosebit de periculoase care rezistă şi chiar se înmulţesc chiar şi al temperaturi scăzute. Este nevoie de o igiena permanentă şi de curăţarea în permanentă a frigiderului, a tuturor compartimentelor, inclusiv a compartimentului-congelator”.
Adrian Lungu