Ascultă Radio România Cluj Live

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă

Pentru că sunt foarte buni, arată şi foarte bine, dacă respecţi reţeta…

papanasi cu branza
Foto: papanasi cu branza

Articol editat de cristina.rusu, 27 ianuarie 2015, 08:58

Ingrediente:

300 gr brânză de vaci,

2 ouă,

150 gr făină,

75 gr zahăr,

2 linguri gris,

1 zahăr vanilat (esenţă vanilie),

1/2 linguriţă praf de copt,

1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu,

coaja de la o lămâie,

un praf de sare.

Pentru ornat:

smântână,

dulceaţă acrişoară (afine, vişine)

Preparare:

Etapa 1:

Într-un castronel amestecăm făina, zahărul, praful de copt şi bicarbonatul de sodiu (Atenţie mare: de sodiu nu de amoniu!), grisul, praful de sare şi zahărul vanilat.

Etapa 2:

Separat mixăm brânza de vaci cu mixerul, adăugăm ouăle, apoi turnăm treptat amestecul de făină şi gris şi amestecăm până când aluatul devine omogen.

Etapa 3:

Într-un castronel punem făina ca să ne tapetăm măinile (coca este moale, să zicem ca o compoziţie de chiftele pe care trebuie să le dăm prin făină)

Luăm cu mâna coca (cât un pumn) şi o răsturnăm în castronelul cu făină, modelăm o bilă pe care o aplatizăm cu palmele şi scoatem centrul acesteia din care vom face o biluţă mai mică pentru ornat.

Aşezăm papanaşii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt până când îi prăjim.

Etapa 4:

Încingem uleiul foarte bine şi prăjim papanaşii la foc mic spre mediu, până se rumenesc frumos.

Atenţie: se prăjesc destul de repede, aşa că nu-i lăsaţi nesupravegheaţi!

Etapa 5:

Îi scoatem din tigaie cu ajutorul unei palete şi îi punem pe o farfurie tapetată cu prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.

Etapa 6:

Îi mâncăm calzi cu smântână şi dulceaţă.

Se poate face un sos din vreo 250 gr. afine congelate peste care se pun 5 linguri de zahăr şi se fierb până se topeşte zahărul.

 

 

petitchef

 

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Poftă Bună miercuri, 4 februarie 2015, 10:00

File de somon pe pat de legume și sos olandez

O rețetă foarte ușoară, la îndemâna oricui, nimic imposibil, dar ușor de impresionat invitații la orice oră. Ingrediente: 200 g file somon,...

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Poftă Bună luni, 2 februarie 2015, 13:59

Super Sandwich cu piept de pui şi măr

Super Sandwich cu piept de pui şi măr – 221 calorii (două porţii) Timp de preparare: 15 minute Ingrediente: 200 g de piept de pui pregătit la...

Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Sos de avocado
Poftă Bună sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 10:00

Sos de avocado

Rapid și gustos! Ingrediente: 3 avocado 1 limetă 3-4 linguri ulei măsline sare, piper Mod de preparare: Alegem avocado moi, bine coapte. Tăiem...

Sos de avocado
Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună vineri, 30 ianuarie 2015, 10:00

Parmegiana-preferată la Vatican

Parmegiana, vinete cu parmezan, este mâncarea preferată de soldaţii Gărzii Elveţiene care asigură securitatea Papei la Vatican, a declarat...

Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună miercuri, 28 ianuarie 2015, 10:00

Bruschete cu roşii şi busuioc

Ceva ieftin şi bun…. Pentru 12 bruschete ingredientele sunt : – 4 roşii micuţe, cam 375 de grame în total, – 1 căţel mare de...

Bruschete cu roşii şi busuioc
Poftă Bună duminică, 25 ianuarie 2015, 10:00

Gulaș de ciuperci

Ingrediente: 600 gr mix de ciuperci (am folosit 200 gr ciuperci champignon; 200 gr hribi congelate; 200 hr ghebe congelate) 1 cățel usturoi 1 fir...

Gulaș de ciuperci
Poftă Bună sâmbătă, 24 ianuarie 2015, 10:00

Tortul care nu îngraşă

Tort de cacao cu mere Ingrediente: -5 ouă -3 linguri cacao -îndulcitor, după gust -4 linguri ulei -3 mere  creţeşti -1 praf sare -coaja rasă...

Tortul care nu îngraşă
Poftă Bună vineri, 23 ianuarie 2015, 10:00

Supă de pui cu tăiţei de casă

Ingrediente pentru supă de pui cu tăiţei de casă: -1 piept de pui -3 morcovi -1 păstârnac -1 ţelină mică -1 ceapă mare -sare -piper -3...

Supă de pui cu tăiţei de casă