Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă
Pentru că sunt foarte buni, arată şi foarte bine, dacă respecţi reţeta…
Articol editat de cristina.rusu, 27 ianuarie 2015, 08:58
Ingrediente:
300 gr brânză de vaci,
2 ouă,
150 gr făină,
75 gr zahăr,
2 linguri gris,
1 zahăr vanilat (esenţă vanilie),
1/2 linguriţă praf de copt,
1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu,
coaja de la o lămâie,
un praf de sare.
Pentru ornat:
smântână,
dulceaţă acrişoară (afine, vişine)
Preparare:
Etapa 1:
Într-un castronel amestecăm făina, zahărul, praful de copt şi bicarbonatul de sodiu (Atenţie mare: de sodiu nu de amoniu!), grisul, praful de sare şi zahărul vanilat.
Etapa 2:
Separat mixăm brânza de vaci cu mixerul, adăugăm ouăle, apoi turnăm treptat amestecul de făină şi gris şi amestecăm până când aluatul devine omogen.
Etapa 3:
Într-un castronel punem făina ca să ne tapetăm măinile (coca este moale, să zicem ca o compoziţie de chiftele pe care trebuie să le dăm prin făină)
Luăm cu mâna coca (cât un pumn) şi o răsturnăm în castronelul cu făină, modelăm o bilă pe care o aplatizăm cu palmele şi scoatem centrul acesteia din care vom face o biluţă mai mică pentru ornat.
Aşezăm papanaşii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt până când îi prăjim.
Etapa 4:
Încingem uleiul foarte bine şi prăjim papanaşii la foc mic spre mediu, până se rumenesc frumos.
Atenţie: se prăjesc destul de repede, aşa că nu-i lăsaţi nesupravegheaţi!
Etapa 5:
Îi scoatem din tigaie cu ajutorul unei palete şi îi punem pe o farfurie tapetată cu prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.
Etapa 6:
Îi mâncăm calzi cu smântână şi dulceaţă.
Se poate face un sos din vreo 250 gr. afine congelate peste care se pun 5 linguri de zahăr şi se fierb până se topeşte zahărul.
petitchef