Bruschete cu roşii şi busuioc
Ceva ieftin şi bun….
Articol editat de cristina.rusu, 28 ianuarie 2015, 10:00
Pentru 12 bruschete ingredientele sunt :
– 4 roşii micuţe, cam 375 de grame în total,
– 1 căţel mare de usturoi, zdrobit şi tocat mărunt,
– 1/3 linguriţă sare de mare,
– 1/8 linguriţă de piper proaspăt măcinat,
– 1 lingură ulei de măsline extravirgin, plus încă 2 pentru uns,
– 5-6 frunze proaspete de busuioc,
– 12 felii de baghetă de circa 1 cm grosime.
Mod de preparare:
Roşiile se taie în jumătăţi pe diagonală şi se strâng uşor în pumn ca să ajute seminţele să se desprindă de pulpă.
Cu o linguriţă se scobeşte miezul şi se înlatură seminţele şi sucul de roşii scurs.
Pulpa rămasă se taie cubuleţe mici, de circa 5-6 mm.
Într-un castron amestecăm roşiile cubuleţe, usturoiul, sarea, piperul şi 1 lingură ulei de măsline.
Se acoperă şi se lasă la temperatura camerei cel puţin 30 de minute, dar nu mai mult de 1 oră.
Aromele se vor întrepătrunde şi va rezulta ceva extraordinar de gustos.
Se preîncălzeşte cuptorul la 180 grade. Busuiocul se taie mărunt şi se amestecă cu roşiile.
Se lasă amestecul de roşii deoparte.
Bagheta tăiată felii se unge cu ulei de măsline şi se coc în cuptor circa 15 minute sau până devin aurii.
După ce s-au răcit se adaugă câte o lingură generoasă de amestec de roşii şi se servesc imediat.
Redacţia