Internetul va dispărea
Eric Schmidt, preşedintele executiv al Google, a declarat zilele trecute, că internetul va dispărea. Nu va dispărea de tot ci nu va rămâne în forma pe care oamenii o cunosc în prezent. Oana Ciucă are mai multe detalii:
Internetul va dispărea dar senzorii on- line vor fi peste tot în jurul nostru, tehnologia va avansa și va aduce mai multe locuri de muncă, iar pentru firmele de software… acest lucru va reprezenta o mare oportunitate …(Eric Schmidt, preşedintele executiv al Google)
Acestea sunt predicțiile pe care le- a făcut Eric Schmidt, preşedintele executiv al Google în cadrul celei de-a 45 ediții a Forumul Economic mondial din Davos, Elveția.
Articol editat de , 28 ianuarie 2015, 08:00
Voi răspunde foarte simplu că: internetul va dispărea. Vor fi atât de multe adrese IP… atât de multe dispozitive, senzori, lucruri pe care le poţi purta, lucruri cu care interacţionezi fără să îţi dai seama. Aceste lucruri vor fi parte a fiecăruia, tot timpul. Imaginaţi- vă că intraţi într- o cameră şi camera este dinamică. Şi, cu permisiunea voastră, puteţi interacţiona cu lucrurile din cameră. Interentul va fi în jurul vostru în fiecare moment. (Eric Schmidt, preşedintele executiv al Google)
Schmidt a susținut de asemenea că progresele tehnologice vor crea un nou val de locuri de muncă și a respins idea că inovarea amenință generațiile de muncitori. El a spus că pentru fiecare loc de muncă creat în sector, au existat șapte, create în roluri non- tehnologice, și a susținut că o piață unică digitală din Europa ar contribui la crearea de noi locuri de muncă ….iar companiile de software vor deveni necesare în toate mediile.
Câștiguri sunt în toate sectoarele care folosesc software și mașini inteligente care să rezolve problemle clientului foarte repede, lucru care se întâmplă deja pe piața băncilor sau a resurselor finanțate, de mult timp. Dar cred că veți vedea și alte sectoare care nu au văzut beneficiile revoluției software. …iar aceasta industrie este mult mai mult dezvoltată decât credem.(Eric Schmidt)
Luna trecută, în cadrul unui eveniment dedicat inovației, la New York, Eric Schmidt a mai spus că susține dezvoltarea inteligenței artificiale, de care nu ar trebui să ne temem. …că rămânem fără slujbe sau că suntem în pericol. El a mai adăugat că s- a demonstrat că atunci când calculatoarele sunt folosite tot mai mult, salariile cresc.
Oana Ciucă