Poșetă și ghete care se încarcă la priză
Vă amintiți că aveam, de curând o poveste despre gadgeturi. Ei bine, continuăm cu alte două gadgeturi însă nu vă pot prmite că încheiem capitolul.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 31 ianuarie 2015, 08:00 / actualizat: 1 februarie 2015, 9:31
Am navigat pe Google și am dat peste ghiozdane cu funcții smart și încărcare solară, dar și peste Leoht, prima poşetă capabilă să vă încarce gadgeturile.
Într-o perioadă în care suntem dependenţi de gadgeturi precum telefoane, tablete sau alte mobile, cea mai mare pare problemă cu care ne confruntăm zilnic ţine de alimentarea lor cu energie electrică. Din acest motiv, am ajuns să apelăm la tot felul de baterii portabile de dimensiuni mai mari sau mai mici.
Respectivele dispozitive nu sunt însă foarte feminine, motiv pentru care, cineva s-a gândit la o soluţie mai creativă. O poşetă neagră, casual, aparent obişnuită cu numele de Leoht.
Aceasta ar părea ușor supradimensionată, conform actualelor tendinţele însă nu vă imaginați ceva ieșit din comun. Poșeta Leoht, la exterior este confecționată din piele, iar la interior, pe lângă un aspect general de produs premium, Leoht ascunde în bază un acumulator destul de generos, de 6000 sau 10.000 mAh.
Pe lângă faptul că poate duce bateria unui iPad de ultimă generaţie la 85%, poșeta este capabilă să vă încarce în deplasare un iPhone de ultimă generaţie de 5-6 ori. Deşi nu vom putea niciodată să afirmăm că este dezordine în poşeta unei doamne sau domnişoare, cineva sigur va aprecia eficienţa la căutare oferită de un set de LED-uri ascunse în pereţii interiori ai genţii.
Pentru că designul unui astfel de accesoriu de modă ar fi fost perturbat de un port USB exterior, încărcarea acumulatorului intern se realizează prin inducţie electromagnetică. Există şi un port microUSB care îndeplineşte aceeaşi sarcină, dar acesta este foarte discret. Leoht este compatibilă cu standardul QI şi se livrează cu un stand de încărcare. Pentru un pic de varietate, din start va fi disponibilă în trei variante cu mici variaţii de design. Și dacă vă doriți, începeți să puneți bani deoparte…preţul de pornire pentru Leoht este de 300 de dolari.
Pentru că am vorbit despre încărcare, vreau neapărat să vă spun că există ghete care se încălzesc la priză sau covoare calde de pus în mijlocul sufrageriei. Informaţia e utilă, câtă vreme suntem sub cod de vreme rece.
Întrebarea este la ce preţ vin aceste invenţii. Ghetele încălzite la priză au rezistenţă pe talpă, acumulatorii durează între patru şi şapte ore, iar din buton se poate regla temperatura în interior.
Gecile, mănuşile sau ghetele cu acumulatori se vând pe internet la preţuri de sute de euro şi promit confort, indiferent de temperaturile de afară.
După 20 de minute în frig şi zăpadă, în ghetele obişnuite avem o temperatură de 5,5 grade, iar în cele încălzite electric, o temperatură aproape dublă, de 10,5 grade.
Cei care vor să simtă căldura sub tălpi şi după ce se descalţă, tot la soluţiile electrice trebuie să apeleze.
Un covoraş asemănător ne poate asigura încălzirea. La un apartament de 90 de metri pătraţi, consumul ar fi de 350 de lei pe lună.
Pentru cei care vor confort sporit, există şi mochete care se pot băga în priză. Nu prezintă niciun pericol, spun producătorii.
Alina Nechita