Cimbrul alungă durerile de cap
Cimbrul este un remediu aromatic împotriva hipertensiunii şi durerilor de cap, arată un nou studiu.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 4 februarie 2015, 15:00
Puţini oameni ştiu că există aproximativ 30 de tipuri de cimbru, cel mai aromat şi benefic fiind cel de grădină şi de munte. Aceste tipuri sunt folosite ca un condiment la gătit, însă în afară de aroma din mâncăruri, cimbrul ajută la reducerea tensiunii arteriale, scăderea ritmului cardiac şi alungarea durerilor de cap.
Mulţi folosesc cimbrul ca medicament eficient împotriva greţei, vărsăturilor şi chiar ca remediu pentru prevenirea răcelilor. Se consumă şi sub formă de ceai, care trebuie să stea timp de două ore după fierbere, apoi se strecoară şi se bea de trei ori pe zi pentru cel mai bun efect.
RADOR
Nu uitaţi, Radio Cluj se poate asculta şi online la: https://www.radiocluj.ro/asculta-live/