Ascultă Radio România Cluj Live

File de somon pe pat de legume și sos olandez

O rețetă foarte ușoară, la îndemâna oricui, nimic imposibil, dar ușor de impresionat invitații la orice oră.

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Foto: File de somon pe pat de legume și sos olandez

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 4 februarie 2015, 10:00

Ingrediente:

200 g file somon,
50 g dovlecel,
50 g ardei roșu(kapia),
50 g vânătă,
100 g brocolli,
200 g cartofi,
10 g sare,
100 ml sos olandez,
10 ml ulei măsline,
10 g sare
Mod de preparare:

Vă recomandăm să procedați astfel: încălziți foarte tare grătarul și puneți pe el o felie de dovlecel, vânătă și ardei kapia toate tăiate pe lung, pe care le puneți pe grătar imediat ce le-ați trecut prin uleiul de măsline amestecat cu sarea.

Broccolli îl fierbeți aproximativ 5-6 minute. Tot pe grătar puneți fileul de somon. Sosul olandez se adaugă la sfârșit după ce ați grilat legumele și somonul. Pentru sosul olandez aveți nevoie de: 3 gălbenuşuri, 200ml de unt topit, sare și zeamă de lămâie.
Sosul olandez este un sos care se serveşte cald; se păstrează pe bain-marie, dar cu focul stins.

Am mai adăugat la preparat și 4 felii de cartofi copți.

Mod de servire:

Somonul și legumele la grătar se servesc imediat cu un pahar de vin alb lângă.

Poftă bună!

 

culinar.ro

Nu uitaţi, Radio Cluj se poate asculta şi online la: https://www.radiocluj.ro/asculta-live/

 

Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Poftă Bună luni, 2 februarie 2015, 13:59

Super Sandwich cu piept de pui şi măr

Super Sandwich cu piept de pui şi măr – 221 calorii (două porţii) Timp de preparare: 15 minute Ingrediente: 200 g de piept de pui pregătit la...

Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Sos de avocado
Poftă Bună sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 10:00

Sos de avocado

Rapid și gustos! Ingrediente: 3 avocado 1 limetă 3-4 linguri ulei măsline sare, piper Mod de preparare: Alegem avocado moi, bine coapte. Tăiem...

Sos de avocado
Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună vineri, 30 ianuarie 2015, 10:00

Parmegiana-preferată la Vatican

Parmegiana, vinete cu parmezan, este mâncarea preferată de soldaţii Gărzii Elveţiene care asigură securitatea Papei la Vatican, a declarat...

Parmegiana-preferată la Vatican
bruschete rosii busuioc
Poftă Bună miercuri, 28 ianuarie 2015, 10:00

Bruschete cu roşii şi busuioc

Ceva ieftin şi bun…. Pentru 12 bruschete ingredientele sunt : – 4 roşii micuţe, cam 375 de grame în total, – 1 căţel mare de...

Bruschete cu roşii şi busuioc
Poftă Bună marți, 27 ianuarie 2015, 08:58

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă

Pentru că sunt foarte buni, arată şi foarte bine, dacă respecţi reţeta… Ingrediente: 300 gr brânză de vaci, 2 ouă, 150 gr făină, 75...

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă
Poftă Bună duminică, 25 ianuarie 2015, 10:00

Gulaș de ciuperci

Ingrediente: 600 gr mix de ciuperci (am folosit 200 gr ciuperci champignon; 200 gr hribi congelate; 200 hr ghebe congelate) 1 cățel usturoi 1 fir...

Gulaș de ciuperci
Poftă Bună sâmbătă, 24 ianuarie 2015, 10:00

Tortul care nu îngraşă

Tort de cacao cu mere Ingrediente: -5 ouă -3 linguri cacao -îndulcitor, după gust -4 linguri ulei -3 mere  creţeşti -1 praf sare -coaja rasă...

Tortul care nu îngraşă
Poftă Bună vineri, 23 ianuarie 2015, 10:00

Supă de pui cu tăiţei de casă

Ingrediente pentru supă de pui cu tăiţei de casă: -1 piept de pui -3 morcovi -1 păstârnac -1 ţelină mică -1 ceapă mare -sare -piper -3...

Supă de pui cu tăiţei de casă