File de somon pe pat de legume și sos olandez
O rețetă foarte ușoară, la îndemâna oricui, nimic imposibil, dar ușor de impresionat invitații la orice oră.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 4 februarie 2015, 10:00
Ingrediente:
200 g file somon,
50 g dovlecel,
50 g ardei roșu(kapia),
50 g vânătă,
100 g brocolli,
200 g cartofi,
10 g sare,
100 ml sos olandez,
10 ml ulei măsline,
10 g sare
Mod de preparare:
Vă recomandăm să procedați astfel: încălziți foarte tare grătarul și puneți pe el o felie de dovlecel, vânătă și ardei kapia toate tăiate pe lung, pe care le puneți pe grătar imediat ce le-ați trecut prin uleiul de măsline amestecat cu sarea.
Broccolli îl fierbeți aproximativ 5-6 minute. Tot pe grătar puneți fileul de somon. Sosul olandez se adaugă la sfârșit după ce ați grilat legumele și somonul. Pentru sosul olandez aveți nevoie de: 3 gălbenuşuri, 200ml de unt topit, sare și zeamă de lămâie.
Sosul olandez este un sos care se serveşte cald; se păstrează pe bain-marie, dar cu focul stins.
Am mai adăugat la preparat și 4 felii de cartofi copți.
Mod de servire:
Somonul și legumele la grătar se servesc imediat cu un pahar de vin alb lângă.
Poftă bună!
culinar.ro
Nu uitaţi, Radio Cluj se poate asculta şi online la: https://www.radiocluj.ro/asculta-live/