Gulaşul de cartofi-un hobby gastronomic
Gulaşul de cartofi reprezintă un preparat extrem de apreciat inclusiv în această perioadă de frig tocmai pentru că este pregătit în aer liber, în ceaun evident.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 4 februarie 2015, 17:01
Valer este un tânăr sălăjean pentru care a prepara gulaşul la marginea pădurii, pe câmpul acoperit cu zăpadă este mai mult decât o pasiune. Spune că nu are nevoie decât de nişte lemne uscate, de un ceaun, câteva kilograme de cartofi, nişte cârnat afumat, mirodenii, boia dulce, boia iute, o slană afumată şi ceva ceapă, aşa de gust. După trei ceasuri, gulaşul este numai bun pentru servit într-o zi friguroasă de februarie alături de un pahar cu pălincă de prune.
Adi Lungu
Nu uitaţi, Radio Cluj se poate asculta şi online la: https://www.radiocluj.ro/asculta-live/