Prăjitură cu portocale şi migdale
O prăjitură atât de bună, cum ne place nouă-însiropată şi aromată!
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 5 februarie 2015, 10:00
Ingrediente:
Pentru prăjitură:
– 6 ouă
– 200 g. zahăr tos
– 250 g. migdale măcinate
– coaja rasă de la 2 portocale
– sucul de la 1 portocală
Pentru sirop:
– coaja rasă de la 3 portocale
– 200 ml. suc proaspăt de portocale
– 1 lingură miere
– 100 g. zahăr tos
– 50 g. migdale rumenite şi zdrobite
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180 grade C.
Tapetaţi cu hârtie pergament o formă rotundă (diametru de 23 cm), cu marginile detaşabile.
Frecaţi gălbenuşurile cu zahărul timp de 3 minute, cu mixerul, până când amestecul se deschide la culoare.
Încorporaţi migdalele, sucul şi coaja de portocală.
Bateţi albuşurile spumă. Cu ajutorul unei linguri mari şi a mişcărilor de jos în sus, amestecaţi mai întâi o treime din spuma de albuşuri în compoziţia de gălbenuşuri.
După aceea, procedaţi asemănător cu albuşul rămas.
Turnaţi compoziţia în formă şi daţi la cuptor, pe nivelul din mijloc, timp de 50-55 de minute, până când se întăreşte.
Desfaceţi forma şi lăsaţi prăjitura să se răcească pe un grătar metalic.
Pentru sirop, se pun ingredientele într-un vas şi se fierb 5 minute, până când siropul se leagă.
Se adaugă migdalele.
Inţepaţi prăjitura din loc în loc cu o furculiţă şi apoi turnaţi siropul.
Bine de ştiut:
– prăjitura poate fi şi congelată… după ce s-a răcit complet, împachetaţi-o în folie alimentară şi puneţi-o la congelator. Poate fi păstrată maxim 3 luni. Decongelaţi în frigider cu 24 de ore înainte de servire, iar apoi adăugaţi siropul.
Poftă bună!
www.culinar.ro
Nu uitaţi, Radio Cluj se poate asculta şi online la: https://www.radiocluj.ro/asculta-live/