Arahidele – o gustare sănătoasă
Arahidele sunt o gustare sănătoasă care poate fi consumată atunci când simţim nevoia să ne potolim foamea sau să alungăm poftele alimentare.
Articol editat de cristina.rusu, 9 februarie 2015, 18:00 / actualizat: 9 februarie 2015, 19:27
Originare din America de Sud, cunoscute de mai bine de 3500 de ani, arahidele fac parte din familia leguminoaselor, fiind înrudite cu mazărea. Ar fi bine să ştim că acestea furnizează organismului nostru acizi graşi esenţiali Omega 3, proteine şi vitamine, substanţe care sunt esenţiale pentru sănătatea organismului şi pentru prevenirea îmbolnăvirii.
Arahidele oferă 6 vitamine esenţiale din cele 13 necesare organismului: vitamina E, B1, B2, B3 şi B6 şi acidul folic care este important în dezvoltarea noilor celule în organism, în special în perioada de creştere şi în timpul sarcinii.
Bogate în grăsimi mononesaturate, antioxidanţi si cupru, arahidele curăţă sângele de colesterol şi îmbunătăţesc circulaţia sanguină spre inimă şi spre creier. Datorită triptofanului ce se găseşte în conţinutul arahidelor, organismul va produce mai multă serotonină, un hormon al bunei dispoziţii .
Conform studiilor realizate, arahidele au capacitatea de a reduce riscul de diabet, deoarece reglează nivelul glicemiei din sânge şi nu dau peste cap producţia de insulină.
Aşa mici cum sunt arahidele au puterea de a scădea riscul de obezitate, graţie acizilor graşi esenţiali Omega 3 care împiedică organismul să asimileze grăsimi nesănătoase din alte alimente. În timp, arahidele ne pot ajuta să slăbim, mai ales dacă le vom consuma în cadrul unui regim alimentar echilibrat şi sănătos.
Nutriţioniştii recomandă consumarea arahidelor în stare crudă, deoarece numai sub această formă calităţile lor nutritive, energetice şi medicinale rămân intacte.
Rodica Tulbure