Broccoli la cuptor cu mozzarella
Broccoli la cuptor cu mozzarella
Articol editat de , 10 februarie 2015, 10:00
Ingrediente:
-1 bucată de broccoli mai mare,
-1 dovlecel
-4 roşii
-sare, piper
-unt
-mozzarella
Preparare:
Într-o cratiţă cu apă rece şi sare punem bucheţele de broccoli. Se lasă cca. 30 min, apoi se pune într-o sită la scurs.
Se pune apă la fiert şi când a dat în primul clocot se adaugă bucheţele de broccoli şi se lasă cca. 5 min cu vasul acoperit.
Dovleceii se curaţă de coajă şi se taie rondele, se presară sare şi se lasă 10-20 min.
Un vas termorezistent se unge cu unt, se adaugă roşiile, bucheţelele de broccoli scurse, feliile de dovlecei , presărăm sare şi piper după gust şi se dă la cuptor pentru cca. 10 minute. După acest timp se scoate vasul din cuptor şi se adaugă feliile de mozzarella. Se introduce din nou la cuptor şi se lasă încă 10-15 min.
Se serveşte cald, ca garnitură alături de diverse fripturi.
bucataria-romaneasca.ro