Edilul Bistriţei a câştigat procesul cu ANI
UPDATE:
Articol editat de Andrada Ștefănescu, 11 februarie 2015, 09:42 / actualizat: 11 februarie 2015, 13:44
Primarul Bistriţei, Ovidiu Teodor Creţu a câştigat procesul cu Agenţia Naţională de Integritate. Conform unor surse judiciare, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul formulat de Ovidiu Teodor Creţu, a casat sentinţa Curţii de Apel Cluj şi a anulat raportul ANI.
La aflarea sentinței, care este irevocabilă, Ovidiu Teodor Crețu a declarat în exclusivitate pentru Radio Cluj că nu a avut emoții în privința verdictului, pe care l-a anticipat după ce a văzut soluția dată în cazul președintelui Klaus Iohannis.
Pentru mine este un rezultat așteptat, nu este nici un fel de surpriză că am câștigat procesul cu ANI. Este un lucru normal în România de astăzi, care se îndreaptă cu pași clari spre Europa. Poate că o clipă m-am îndoit de succesul acestui demers al meu de a anula decizia ANI, atunci când am văzut că și Klaus Iohannis are aceeași situație ca și mine și mă gândeam că s-ar putea ca pe baza unor jocuri politice la nivel foarte înalt, Iohannis să piardă acest proces. Pe nedrept și politic. În varianta respectivă pierdeam și eu! Dar, în momentul în care am văzut că președintele Klaus Iohannis a câștigat, atunci nu am mai avut nici un dubiu că voi câștiga și eu (Ovidiu Crețu).
Primarul Bistriței a ținut să facă și un comentariu legat de Legea ANI.
Nu mă refer la modul cum interpretează acei oameni legea, ci la legea în sine mă refer eu acum. Care trebuie schimbată. Eu înțeleg că dacă cineva a facut o greșeală și a determinat schimbarea unor vieți; atunci el trebuie sancționat. Dar, dacă ai facut o greșeală minoră, să spunem că ai trecut strada pe un loc nemarcat și nu s-a întâmplat nimic, atunci poți să primești o amendă modică, poți să fii avertizat, dar nu poți să fii arestat și băgat în pușcărie pentru atât. Același lucru este și cu Legea ANI. Acolo unde se constată că anumiți oameni aleși în funcții, primari, consilieri, viceprimari au încălcat legea integrității fără să producă pagube, fără să-și adjudece venituri, fără să provoace disconfort cuiva, cred că ei trebuie avertizați, trebuie amendați și, în final, dacă nu se aliniază și nu revin la normal, atunci trebuie aplicată și măsura de a-i scoate din viața publică. Dar nu începi, repet, pentru o trecere care nu este pe trecerea de pietoni, să-l bagi în pușcărie pe cetățeanul respectiv (Ovidiu Cretu).
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Primarul Bistriţei, Ovidiu Teodor Creţu a câştigat procesul cu Agenţia Naţională de Integritate.
Conform unor surse judiciare, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis miercuri recursul formulat de edil şi a anulat raportul ANI.
Vă reamintim că Agenţia Naţională de Integritate l-a acuzat pe Ovidiu Teodor Creţu că s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada octombrie 2012 –ianuarie 2013, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de primar al municipiului Bistriţa şi calitatea de reprezentant asociat persoană juridică în cadrul unei societăţi comerciale.
În prima instanţă, procesul intentat de ANI s-a judecat la Curtea de Apel Cluj, unde Ovidiu Teodor Creţu a pierdut atât pe fond cât şi în recurs. El a contestat deciziile instanţei clujene la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în martie 2014.
Florin Săsărman