Friptură de gâscă cu legume
Ingrediente:
Articol editat de , 13 februarie 2015, 10:00
-2 pulpe și 1 piept de gâscă
-2 buc. praz
-1 morcov
-4 cartofi mari
-1 gogoșar
-1 legatură pătrunjel
-100 ml ulei
-sare și piper după gust.
Mod de preparare:
Pieptul se taie în două părți și se prăjește împreună cu pulpele cca. 10 min pe fiecare parte, la foc mic.
Tăiem legumele : cartofii cuburi, prazul bucăți potrivite , morcovul rondele iar ardeiul fâșii.
Într-un vas termorezistent punem legumele, sare , piper și grăsimea rezultată de la prăjirea cărnii.
Deasupra adăugăm carnea de gâscă și introducem vasul în cuptorul încins la 180 C pentru 1 oră.
Se servește cu pătrunjel tăiat mărunt.
bucataria-romaneasca.ro