Mâncăruri ciudate de Ziua Îndrăgostiţilor
Friptura în formă de pomi, ghiocei sau îngheţată la cuptor, acestea sunt doar câteva surprize pregătite de bucătarii sălăjeni la acest sfârşit de săptămână pentru a marca Ziua Îndrăgostiţilor.
Articol editat de cristina.rusu, 14 februarie 2015, 06:00 / actualizat: 15 februarie 2015, 8:08
Cel mai nonconformist preparat pregătit în mai toate restaurantele locale este îngheţata la cuptor pe pat de napolitană, o idee intens promovată de bucătarul zălăuan Adrian Szucs, un tânăr care consideră că în farfurie este nevoie de artă şi nu de o cantitate uriaşă de friptură acoperită cu ulei.
Îngheţata este pusă pe o bază de napolitană şi peste ea mai este pus un ingredient surpriză şi pe urmă se pune la cuptor. Se mănâncă repede, nu se poate ţine mult pentru că se topeşte, nu se admiră mult pentru că este scoasă din cuptor, dar vei observa că exteriorul este fierbinte şi interiorul este rece. (Adrian Szucs, bucătar)
Bărbatul este şi cel care promovează gastronomia verde, un amestec de verdeţuri şi conserve sută la sută româneşti, totul pentru un rezultat special de Ziua Îndrăgostiţilor.
Puteţi asculta Radio Cluj şi online, AICI
Adrian Lungu