Anul Educaţiei este anul schimbărilor în şcolile de limba germană
Anul Educaţiei se va concentra pe crearea de noi proiecte inovatoare, pe discuţii aprinse cu profesorii din şcolile cu predare în limba germană şi pe găsirea unor noi cadre didactice care să predea în limba germană.
Articol editat de , 24 februarie 2015, 14:51
Biserica Evanghelică din România a declarat anul 2015, drept Anul Educaţiei. În acest sens, Biserica Evanghelică, împreună cu Forumul Democrat al Germanilor din România, organizează anul acesta o serie de întruniri cu experţi în sistemul educaţional, dar şi cu cei afectaţi de problemele sistemului din România.
În anul educaţiei ne-am propus, împreună cu FDGR, să le aducem mulţumire şi recunoştinţă celor care lucrează în domeniul educaţional şi să îi motivăm să rămână credincioşi acestei chemări. Slujba de învătător nu este un job, ci este o chemare. Tocmai de aceea vrem să contribuim, să le înlesnim tinerilor accesul la învăţarea şi studierea limbii germane. Totodată, dorim să punem în valoare potenţialul educaţional la maxim şi să căutăm soluţii pentru a micşora problemele din educaţie şi învăţământ. Multe întruniri pe toate nivelele bisericii vor avea ca temă rolul, provocările şi şansele educaţiei. Vor fi date în lucru două expoziţii pe această temă, una din punct de vedere istoric şi una din punctul de vedere al situaţiei actuale. Organizăm pentru prima dată un semestru ecumenic în Sibiu, cu concursul celor două facultăţi teologice, evanghelică şi ortodoxă. Episcopul Bisericii Evanghelice din România, Reinhart Guib.
Mai mult decât atât, anul educaţiei va cuprinde şi o serie de porţi deschise la toate şcolile germane, pentru o mai bună cunoaştere a instituţiilor şi legarea de parteneriate între şcoli.
Cristian Florea