Centru pentru adolescenţii cu probleme comportamentale
Adolescenţii cu probleme comportamentale vor fi consiliaţi în cadrul unui centru deschis de UNICEF în colaborare cu fundaţia Aliat şi primăria Cluj Napoca.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 25 februarie 2015, 14:36
Tinerii vor avea la dispoziţie psihologi, sociologi şi sexologi care îi vor ajuta să depăşască momentele dificile prin care trec.
UNICEF a lansat acest program în 5 mari oraşe din România, în urma statisticilor îngrijorătoare în rândul adolescenţilor.
Potrivit studiilor, aproape 20% din tinerii cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani au abandonat şcoala. De asemenea, unul din zece copii este născut de o mamă adolescentă şi peste 10% din persoanele cuprinse în această categorie de vârstă au consumat droguri.
Coordonatorul proiectului, Oana Turcan, spune că pentru fiecare tânăr în parte va fi gândit un anumit program de consiliere, în aşa fel încât tratamentul să fie cât mai eficient.
Vom avea campanii de informare în şcoli, în ceea ce priveşte consumul de alcool, droguri, nutriţie, sănătatea reproducerii şi, în funcţie de ce discutăm şi cu reprezentanţii şcolilor, vedem care sunt vulnerabilităţile tinerilor. După care îi aşteptăm pe adolescenţi să detaliem aceste informări în cadrul centrului.
Toţi adolescenţii care vor intra în centru vor beneficia de o evaluare din partea unui psiholog specializat, după care vom individualiza planul, în funcţie de nevoile fiecărui adolescent. Nu putem spune în momentul acesta că facem asta, asta şi asta, dar putem spune că individualizăm tratamentul. (Oana Turcan)
Programul de consiliere pentru adolescenţi se va întinde pe o perioadă de 3 ani şi îşi propune să ajute, în cele 5 centre din ţară, un număr total de 10.000 de tineri.
Mihai Miclăuş
Nu uitaţi, puteţi asculta Radio Cluj şi online, AICI