Copiii şi alergia la alune
Un studiu realizat de cercetătorii din Marea Britanie sugerează că, în pofida sfaturilor medicilor, copiii care consumă alune ar putea contribui la o imunizare în timp a organismului lor, prevenind astfel apariţia ulterioară a alergiei la alune.
Articol editat de cristina.rusu, 26 februarie 2015, 06:00
Potrivit studiului, cazurile de apariţie a simptomelor de alergie la alune în rândul copiilor cu risc ridicat la această alergie s-au redus cu 80 la sută, în cazul consumului frecvent de alune în primii 11 ani de viaţă a copilului, relatează corespondenţii BBC.
Rata de alergii alimentare a crescut, în ultimele decenii, iar alergia la alune afectează în prezent între 1 şi 3 la sută dintre copiii din Europa de Vest, Australia şi Statele Unite ale Americii.
Alunele sunt cauza unor reacţii alergice grave la circa 0,9 la sută din populaţia acestor regiuni, inclusiv la 400.000 de copii de vârstă şcolară.
RADOR
Nu uitaţi, puteţi asculta Radio Cluj şi online, AICI